Η έναρξη του Πρωταθλήματος από ότι φαίνεται θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο, με τρεις ακόμα αγώνες να παίρνουν αναβολή λόγω κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της FIA, εκτός από τις αναβολές των αγώνων, αναφέρει και την πιθανή ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος.

Η δήλωση που δημοσεύτηκε σχετικά με την παραπάνω απόφαση, λέει τα εξης:

Λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19 και έπειτα από συζητήσεις με τη FIA και τους τρεις διοργανωτές, επιβεβαιώθηκε ότι τα Grand Prix του Μονακό, Ισπανίας και Ολλανδίας θα αναβληθούν.

Χάρη στη συνεχιζόμενη και αβεβαιη φύση της κατάστασης με τον COVID-19 παγκοσμίως, η Formula 1, η FIA και οι τρεις διοργανωτές πήραν αυτήν την απόφαση για να εξασφαλίσουν την υγεία του προσωπικού που ταξιδεύει, των συμμετεχόντων του Πρωταθλήματος και των φιλάθλων.

Η Formula 1 και η FIA συνεχίζουν να συνεργαζονται στενά με τις διοργανώσεις που έχουν επηρεαστεί, καθώς και τις τοπικές αρχές ώστε να παρακολουθείται η κατάσταση και να μελετηθεί η βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για τους αγώνες αργότερα στη χρονιά, εφόσον η κατάσταση βελτιωθεί.

Η Formula 1 και η FIA αναμένουν ότι το Πρωτάθλημα του 2020 θα ξεκινήσει μόλις η κατάσταση κριθεί ασφαλής, μετά από το Μάη, και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19.