Τα Grand Prix του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ έχουν πλέον αναβληθεί επίσημα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης παγκόσμιας διάδοσης του κορονοϊού. Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί για τις 20-22 Μαρτίου και 3-5 Απριλίου για το Μπαχρέιν και το Βιετνάμ αντίστοιχα.

Η είδηση ακολουθεί την ακύρωση του Αυστραλιανού Grand Prix αυτό το σαββατοκύριακο και την ακύρωση του Κινέζικου Grand Prix που είχε προηγηθεί και θα διοργανωνόταν στις 17-19 Απριλίου.

Παρ’ όλο που επίσημα στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος υπάρχουν οι αγώνες της Ολλανδίας στις 1-3 Μαΐου και της Ισπανίας στις 8-10 Μαΐου, η ανακοίνωση αναφέρει ξεκάθαρα ότι η εκτίμηση για την εκκίνηση της σεζόν είναι, αυτή τη στιγμή, τα τέλη Μαΐου, που μας φέρνει στο προγραμματισμένο Grand Prix του Μονακό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη παγκόσμια διάδοση του COVID-19 και μετά από συζητήσεις με τη FIA και τους διοργανωτές των αγώνων του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ, αποφασίστηκε να αναβληθούν και οι δύο αγώνες που θα διεξάγονταν στις 20-22 Μαρτίου και 3-5 Απριλίου αντίστοιχα.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ακύρωσης του Αυστραλιανού Grand Prix αυτή την εβδομάδα και της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κατάστασης σχετικά με την COVID-19, η Formula 1, η FIA και οι διοργανωτές έλαβαν αυτές τις αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού που ταξιδεύει, των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα και τους οπαδούς, που παραμένει η κύρια ανησυχία μας.

Η Formula 1 και η FIA συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τους διοργανωτές στο Μπαχρέιν και το Βιετνάμ και τις τοπικές υγειονομικές αρχές για να παρακολουθούν την κατάσταση και να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να μελετήσουν την βιωσιμότητα εναλλακτικών πιθανών ημερομηνιών για κάθε αγώνα, αργότερα μέσα στη χρονιά, εάν η κατάσταση βελτιωθεί.

Συνεπώς, η Formula 1 και η FIA περιμένουν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στην Ευρώπη στα τέλη Μαΐου αλλά δεδομένης της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη τις τελευταίες μέρες, αυτό θα επανεξετάζεται συχνά.