Πως θα σας φαινόταν να έχετε από πριν πληροφόρηση για τις θέσεις στάθμευσης στον προορισμό σας; Η INRIX επεκτείνει τις υπηρεσίες της και στο πεδίο της στάθμευσης, με πρώτο συνεργάτη κατά την εφαρμογή την BMW.

Η INRIX είναι μια κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα της κυκλοφορίας, με τους πελάτες της να λαμβάνουν πληροφόρηση για τις κυκλοφοριακές συνθήκες κατά τη διαδρομή τους. Η εταιρεία συγκεντρώνει (ανώνυμα, όπως ισχυρίζεται πάντα) δεδομένα από τη σήμα των κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών εντοπισμού και τα συνδυάζει με ιστορικά στοιχεία για την κυκλοφορία, ώστε μέσω ειδικών αλγορίθμων να σχηματίσει την εικόνα για την κίνηση κάθε φορά.

INRIX_iPark_Mock2

Παρόμοιο σύστημα έχει σκοπό να χρησιμοποιεί και για την υπόθεση “στάθμευση”, αναγνωρίζοντας το πότε ένα αυτοκίνητο έχει σταματήσει για να παρκάρει και υπολογίζοντας τη διαθεσιμότητα θέσεων ανά τετράγωνο μέσα στην πόλη. Ο χρήστης του συστήματος μπορεί να βλέπει γραφικά την πιθανότητα να βρει κάποια θέση σε μια περιοχή και να κινηθεί σε αυτή που θεωρεί καλύτερη γι’ αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη πάντα το ρίσκο και την απόσταση από τον τελικό του προορισμό, αφού το σύστημα προς το παρόν δεν προβλέπει ακριβή αριθμό ελεύθερων θέσεων, αλλά γενική διαθεσιμότητα.

Η πληροφόρηση θα επεκτείνεται και στο κόστος της στάθμευσης (παρκόμετρα) αλλά και στην ύπαρξη ιδιωτικών χώρων στάθμευσης στην περιοχή, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στον δρόμο. Η ίδια η INRIX ανακοίνωσε ότι η πρώτη εταιρεία που θα εντάξει το σύστημα στα αυτοκίνητά της θα είναι η BMW.

Ναι, καλά υποθέσατε… η υπηρεσία δεν θα αφορά την Ελλάδα (ακόμα)!