Οι τέσσερις τελευταίοι αγώνες ήταν κρίσιμοι για το Lewis Hamilton στη μάχη του τίτλου, τον οποίο τελικά εξασφάλισε στο Μεξικό, μας προσέφεραν όμως μερικές όμορφες μάχες του Βρετανού με το Max Verstappen.

Στη Μαλαισία, ο οδηγός της Red Bull προσπέρασε αυτόν της Mercedes στους πρώτους γύρους του αγώνα και πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, ενώ οι δυο τους πάλεψαν για την πρώτη θέση και στην Ιαπωνία, αν και δεν έδωσαν κάποια μάχη τροχό με τροχό. Στο Austin, ο Hamilton πήρε μία άνετη νίκη, όμως στο δρόμο για αυτή προσπέρασε το Verstappen, ο οποίος ήταν σε άλλη στρατηγική και είχε πιο παλιά ελαστικά εκείνη τη στιγμή, αλλά δυσκόλεψε τον αντίπαλό του.

Την προηγούμενη Κυριακή περιμέναμε με ανυπομονησία μία μάχη μεταξύ των δύο οδηγών και του Sebastian Vettel, όμως αυτή κράτησε μόλις τρεις στροφές, λόγω της επαφής του Hamilton με το Γερμανό.

O Hamilton, πλέον τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον ταχύτατο Ολλανδό και φαίνεται ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο πραγματικής μάχης μεταξύ των δύο την επόμενη χρονιά.

Θέλω να γίνω καλύτερος τη νέα σεζόν. Η πίεση από τη Ferrari και τη Red Bull θα είναι ακόμα μεγαλύτερη του χρόνου. Η Formula 1 δεν κοιμάται, δε μένει σταθερή. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα περιμένει να πάρει τη θέση μου.

Έχω το Max να περιμένει να την πάρει. Πρέπει να ανεβάσω την απόδοσή μου σε ένα άλλο επίπεδο για να μείνω μπροστά του και αυτό μου δίνει κίνητρο. Αυτό θα είναι το κίνητρό μου την επόμενη σεζόν.

Ο Max είναι εξαιρετικός οδηγός. Οδηγά φανταστικά και ήταν εκπληκτικό να βλέπει κανείς τη μάχη που έδωσε στην εκκίνηση. Ανυπομονώ να παλέψω μαζί του και είναι όμορφο που η Red Bull είναι και πάλι ψηλά στην κατάταξη.

Ελπίζω να έχουν έναν καλύτερο κινητήρα την επόμενη σεζόν και να εμπλακούν περισσότερο στη μάχη. Θα είναι εξαιρετικό για το άθλημα. O Max είναι ένας υποψήφιος πρωταθλητής και θα γίνεται όλο και πιο δυνατός όσο ωριμάζει γιατί έχει μεγάλο ταλέντο. Έχει δρόμο μπροστά του, αλλά αυτές οι νίκες αυξάνουν την προοπτική του και περιμένω να δώσω τη μάχη.

Το να οδηγώ πλάι-πλάι στην ευθεία με δύο από τους μεγαλύτερους οδηγούς που έχω συναντήσει ήταν… Θεέ μου! Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για τον αγώνα.