Μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία κρυβόταν, σε κοινή θέα, στη σημερινή παρουσίαση του σχεδίου PACE, του πλάνου δηλαδή της PSA, που απέκτησε φέτος τον έλεγχο της φίρμας, για την ανάκαμψη της Opel.

Αρχικά διέφυγε της προσοχής μας, οφείλουμε να παραδεχτούμε, αλλά τελικά την είδαμε και μας κίνησε την περιέργεια. Ο λόγος είναι ότι απεικονίζει ένα όχημα που δεν ανήκει στην υπάρχουσα γκάμα της Opel, ούτε έχει παρουσιαστεί σαν πρωτότυπο σε κάποια έκθεση.

Τι είναι λοιπόν;

Βεβαίως μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, αλλά εκ πρώτης όψεως δείχνει κάπως ψηλό, άρα μάλλον πρόκειται για κάποιο crossover. Η Opel όμως έχει παρουσιάσει πολύ πρόσφατα δύο τέτοια οχήματα παραγωγής, τα Crossland X και Grandland X, βασισμένα σε πλατφόρμες της Peugeot, οπότε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτά.

Στην ίδια παρουσίαση αναφερόταν η παραγωγή δύο νέων μοντέλων, ενός μεσαίου sedan και ενός SUV, χτισμένα στην πλατφόρμα EMP2 των Peugeot-Citroen, που παρεμπιπτόντως χρησιμοποιεί ήδη για το Grandland X.

Συμπέρασμα; Μπορούμε να υποθέσουμε με αρκετή ασφάλεια ότι πρόκειται για προπομπό του επόμενου μεσαίου/μεγάλου SUV που θα παρουσιάσει η Opel. Θα φτάνει ή θα ξεπερνά σε μήκος τα 4,6 μέτρα (από τη στιγμή που το Grandland X είναι στα 4,48) και λογικά θα δείχνει την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι δεν προβλέπουμε δραματική διαφοροποίηση από τη σημερινή γραμμή, όπως εκφράστηκε στα τελευταία Astra, Insignia αλλά και στα πρωτότυπα GT και Monza.

Μένει να φανεί αν θα είναι ηλεκτροκίνητο, αλλά η έμφαση που ανακοινώθηκε ότι θα δώσει η εταιρεία σε αυτόν τον τομέα, αυτό προμηνύει.