Σημαντικά νέα έρχονται από την Volkswagen, σχετικά με το μέλλον του Beetle, το οποίο είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση τον τελευταίο χρόνο.
Ο πρόεδρος όμως της εταιρείας, Herbert Diess, αρνείται ότι έχει ληφθεί κάποια απόφαση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι εξετάζεται η λύση της ηλεκτροκίνησης για επόμενο “σκαθάρι”:
Αν θέλαμε να κάνουμε ένα (νέο) Beetle, με ηλεκτροκίνηση θα ήταν πολύ καλύτερο από το σημερινό μοντέλο, πολύ πιο κοντά στην ιστορία του, αφού θα μπορούσε να είναι πισωκίνητο.
Ο Diess αναφέρεται στην αρθρωτή πλατφόρμα που έχει εξελίξει το VW Group για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ΜΕΒ), και που θα αποτελέσει τη βάση για την αναβίωση του Microbus, όπως προμηνύει και η παρουσίαση του ID Buzz concept στην τελευταία έκθεση του Detroit:

Έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία στην ηλεκτροκίνηση. Μπορούμε να φτιάξουμε παράγωγα μοντέλα εύκολα. Έχουμε μια πολύ ευέλικτη πλατφόρμα, Μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα: πισωκίνηση, κίνηση μπροστά, τετρακίνηση.
Όπως επιβεβαίωσε μάλιστα στο Autocar, σχεδιάζεται το λανσάρισμα έως και 15 νέων ηλεκτρικών μοντέλων, τα 5 από τα οποία θα φέρουν το σήμα της VW.
