Σημαντικά νέα έρχονται από την Volkswagen, σχετικά με το μέλλον του Beetle, το οποίο είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση τον τελευταίο χρόνο.

Ο πρόεδρος όμως της εταιρείας, Herbert Diess, αρνείται ότι έχει ληφθεί κάποια απόφαση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι εξετάζεται η λύση της ηλεκτροκίνησης για επόμενο “σκαθάρι”:

Αν θέλαμε να κάνουμε ένα (νέο) Beetle, με ηλεκτροκίνηση θα ήταν πολύ καλύτερο από το σημερινό μοντέλο, πολύ πιο κοντά στην ιστορία του, αφού θα μπορούσε να είναι πισωκίνητο.

Ο Diess αναφέρεται στην αρθρωτή πλατφόρμα που έχει εξελίξει το VW Group για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ΜΕΒ), και που θα αποτελέσει τη βάση για την αναβίωση του Microbus, όπως προμηνύει και η παρουσίαση του ID Buzz concept στην τελευταία έκθεση του Detroit:

ID Buzz concept
To I.D. Buzz Concept μας προϊδεάζει για την αναβίωση του Microbus.

Έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία στην ηλεκτροκίνηση. Μπορούμε να φτιάξουμε παράγωγα μοντέλα εύκολα. Έχουμε μια πολύ ευέλικτη πλατφόρμα, Μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα: πισωκίνηση, κίνηση μπροστά, τετρακίνηση.

Όπως επιβεβαίωσε μάλιστα στο Autocar, σχεδιάζεται το λανσάρισμα έως και 15 νέων ηλεκτρικών μοντέλων, τα 5 από τα οποία θα φέρουν το σήμα της VW.

ID concept
Πρώτο στη σειρά των I.D. concepts που παρουσίασε η VW τα τελευταία χρόνια ήταν το hatchback.