Η Ιταλία, ως η πιο σοβαρά πληττόμενη από τον κορονοϊό χώρα στον κόσμο μετά από την Κίνα, έχει λάβει πολλά και αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων/εργοστασίων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την πανδημία, για αυτό και η Ferrari ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της. Αυτή η διακοπή αφορά τόσο τα αυτοκίνητα δρόμου, όσο και τις αγωνιστικές διαστηριότητες.

H ανακοίνωση έλεγε:

Η απόφαση πάρθηκε από την εταιρεία για το καλό των εργαζομένων της και αποτελεί ένα ακόμη μέτρο, εκτός από αυτά που έχουμε ήδη λάβει για να εγγυηθούμε τις υψηλότερες προδιαγραφές υγείας ακολουθώντας το διάταγμα της Ιταλικής Κυβέρνησης στις 11 Μαρτίου, όπως και προηγούμενα διατάγματα, σχετικά με τον COVID-19.

Η εταιρεία, που τόσο καιρό είχε διασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής παρά το ότι η υγεία των εργαζομένων ήταν η πρώτη της προτεραιότητα, αντιμετωπίζει τώρα σοβαρά προβλήματα στην αλυσίδα προμηθευτών της, κάτι που δεν της επιτρέπει να συνεχίσει την παραγωγή.