Μια ενδιαφέρουσα είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά τους νέους κανονισμούς. Σύμφωνα με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Williams Pat Symonds, το νέο πακέτο κανονισμών εισήχθη στην Formula 1 επειδή ο Bernie Ecclestone θεώρησε ότι η επιτυχία του Max Verstappen έκανε το άθλημα να φαίνεται πολύ εύκολο. Να θυμίσουμε εδώ πως ο Ολλανδός έκανε το ντεμπούτο του στην F1 στην ηλικία των 17 ενώ ένα χρόνο αργότερα κέρδισε τον πρώτο του αγώνα.

Ωστόσο, ο Symonds είπε στο περιοδικό F1 Racing πως η άνοδος του Verstappen στο προσκήνιο είχε ήδη γίνει μια αιτία ανησυχίας μεταξύ των αφεντικών του αθλήματος. Προτού την έναρξη της σεζόν του 2016 οι νέοι κανόνες για το 2017 είχαν ήδη ανακοινωθεί προκειμένου να κάνουν τα μονοθέσια πιο γρήγορα.

Συγκεκριμένα ο Symonds δήλωσε:

Στο μυαλό μου, αυτή η προϋπόθεση να πηγαίνουμε πέντε δευτερόλεπτα πιο γρήγορα σ’ ένα γύρο δεν έχει σε καμία περίπτωση βάση στην ψυχαγωγία.

Ξέρω ότι (αυτή η αλλαγή στους κανονισμούς) προήλθε από τον Bernie (Ecclestone) και μέσω του Strategy Group. Αρχικά, ένιωσε προσβεβλημένος, αφού ένας 17χρονος  θα μπορούσε να μπει σε ένα μονοθέσιο και να το οδηγήσει.

Ενώ στάθηκε αντίθετος στις απόψεις του πρώην αφεντικού της F1 και ανέφερε πως είναι καλό να υπάρχουν νέοι οδηγοί προκειμένου το άθλημα να προσελκύσει πιο νεανικό κοινό.

Πραγματικά πιστεύω το αντίθετο. Νομίζω ότι είναι σπουδαίο ένας 17χρονος να μπορεί να μπει και να οδηγήσει ένα μονοθέσιο. Αν θέλεις να προσελκύσεις ένα πιο νεανικό κοινό, θα πρέπει να έχεις νεότερους οδηγούς.

Η αίσθηση είναι ότι αν (τα μονοθέσια) ήταν πέντε δευτερόλεπτα πιο γρήγορα το γύρο θα ήταν πολύ πιο δύσκολα στην οδήγηση και ένας νεαρός οδηγός δεν θα ήταν σε θέση να το κάνει. Τα γεγονότα όμως δεν επαληθεύονται σε αυτές τις υποθέσεις που γίνονται.