Το νέο σύστημα διεξαγωγής των κατατακτηρίων δοκιμών έκανε σήμερα ντεμπούτο στο GP της Αυστραλίας και η αλήθεια είναι πως δεν ενθουσίασε ούτε τους οδηγούς, μα ούτε και τους θεατές. Απογοητευμένος από το νέο αυτό σύστημα των αποκλεισμών εμφανίστηκε και ο ίδιος ο Bernie Ecclestone, ο οποίος παραδέχτηκε ότι όλοι φαντάζονταν ότι θα λειτουργούσε διαφορετικά όσον αφορά την διαμόρφωση τους starting grid και θα προσέθετε ενδιαφέρον. Μόνο κάτι τέτοιο δεν συνέβη βέβαια, αφού είδαμε πιλότους να αποκλείονται ενώ βρίσκονταν εντός των pits και τον poleman να πανηγυρίζει 4 λεπτά πριν την λήξη της διαδικασίας.

Το νέο σύστημα ήταν αρκετά απογοητευτικό, αλλά αυτό έχουμε μέχρι να το αλλάξουμε. Το μόνο πράγμα με αυτό είναι ότι οι γρήγοροι οδηγοί θα έκαναν κάποιο λάθος ή κάποια χαζομάρα με αποτέλεσμα να ανακατέψουν το grid, κάτι που επιδιώκουμε. Όμως συγκεκριμένα οι Mercedes εξακολουθούσαν να είναι πολύ καλές.

Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στο νέο σύστημα ενόψει του αγώνα στο Bahrain σε δύο εβδομάδες από τώρα, όμως τόνισε ότι η επιστροφή στο παλαιό σύστημα θα ήταν μία βεβιασμένη και λανθασμένη κίνηση, αφού οι Mercedes θα συνέχιζαν να κυριαρχούν αφαιρώντας το ενδιαφέρον από το άθλημα.

Αν πάμε πίσω στο παλιό σύστημα θα σας πω τι θα γίνει, οι δύο Mercedes θα βγαίνουν πρώτες και δεύτερες, τόσο απλό. Εγώ και εσύ μπορούμε να πουλήσουμε ό,τι έχουμε και να βάλουμε όλα τα λεφτά στην νίκη του Hamilton. Δεν είναι κάτι που θέλει το κοινό. Οι θεατές θέλουν να συζητούν αν ο Hamilton πρέπει ή όχι να πιέσει, αν οι Ferrari είναι γρήγορες ή αν κάποιος μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον και κάτι τέτοιο είναι μεγάλο πρόβλημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το άθλημα πολλές φορές είναι πληκτικό και χρειάζεται αλλαγές για να γίνει ξανά ενδιαφέρον. Οι μέχρι τώρα αλλαγές δεν γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς οι όλο και πιο περίπλοκοι κανονισμοί μπερδεύουν και περιορίζουν τις ομάδες καταλήγοντας συχνά σε ένα φιάσκο, όπως το σημερινό. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι άνθρωποι της F1 και ο Bernie Ecclestone όταν συσκέπτονται για την λήψη μίας απόφασης είναι πως πολλές φορές το απλό είναι και το πιο όμορφο.