Με χρόνο 1.18.634, που σημείωσε στο πρωινό σκέλος με την πολύ μαλακή γόμα και συνολικά 111 γύρους, ολοκλήρωσε την απογευματινή και τελευταία περίοδο χειμερινών δοκιμών ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μιάμιση σχεδόν ώρα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαιτίας ενός προβλήματος στην SF70-H, αλλά τελικά κατάφερε να επιστρέψει 15 λεπτά πριν το τέλος. Στη δεύτερη θέση, παρόλο που συμμετείχε μόνο για μισή ώρα στο απογευματινό σκέλος λόγω προβλήματος στο turbo, ολοκλήρωσε ο Max Verstappen με χρόνο 1.19.438 και μόλις 71 γύρους.

Αρκετή δράση βλέπαμε στην Toro Rosso μέχρι τη στιγμή που το μονοθέσιο του Carlos Sainz Jr έμεινε στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Ο Ισπανός μέχρι τότε είχε καταφέρει να γράψει 116 γύρους και να σημειώσει τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας με επίδοση 1.19.837. Κι αυτός όμως κατάφερε να επιστρέψει 15 λεπτά πριν το τέλος γράφοντας επιπλέον 16, φτάνοντας συνολικά τους 132. Ήρεμη ημέρα είχε η Mercedes αφού Bottas και Hamilton κατάφεραν και οι δυο μαζί να ξεπεράσουν τους 100 γύρους. Οι δύο οδηγοί τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στην McLaren-Honda παρά τα πρωινά προβλήματα που αντιμετώπισαν, ο Fernando Alonso κατάφερε τελικά και σημείωσε μερικούς γύρους το απόγευμα, χωρίς όμως να σημειώσει κάτι ιδιαίτερο αφού περιορίστηκε στην προτελευταία θέση με χρόνο 1.21.389. Αρκετούς γύρους κατάφερε και έγραψε ο Lance Stroll με την Williams φτάνοντας συνολικά τους 132.

Δύο εβδομάδες έμειναν για την έναρξη του πρωταθλήματος με τις ομάδες να έχουν μπει στην τελική ευθεία προετοιμασιών τους. Ευχόμαστε να δούμε ένα περισσότερο συναρπαστικό πρωτάθλημα με αρκετή δράση και αγωνία. Καλή αρχή!

C6kndTGWcAAri9l