Διπλό χτύπημα στην κατηγορία των SUV, που εδώ και 6-7 χρόνια αποτελεί το πιο καυτό trend της αυτοκίνησης. Έχοντας πρόσφατα παρουσιάσει το μεσαίο Kodiaq και το μικρομεσαίο Karoq, με το τελευταίο να αντικαθιστά το αντισυμβατικό αλλά επιτυχημένο Yeti, η Skoda πρόκειται σύντομα να ενισχύσει την παρουσία της με δύο νέα μοντέλα.

Το πρώτο θα ανήκει στην κατηγορία B, και θα βασίζεται στην επόμενη γενιά Fabia. Θα είναι δηλαδή ό,τι και το Arona της αδελφής Seat για το Ibiza. Στον σκληρό στίβο της αγοράς θα κληθεί να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τα Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008 αλλά και το πολυαναμενόμενο T-Roc της Volkswagen.

Seat Arona
Η Seat παρουσίασε πρόσφατα την crossover εκδοχή της για την κατηγορία B, με το όνομα Arona, χρησιμοποιώντας σαν βάση το Ibiza.

Ανεβαίνοντας κατηγορίες τώρα, φαίνεται ότι ο Kodiaq αποκτά ένα πιο δυναμικό αδελφάκι, το Kodiaq GT. Η είδηση αποκαλύφθηκε κατά την παρουσίαση ενός πλάνου μελλοντικών μοντέλων στην Κίνα, και παρ’ όλο που δεν υπάρχουν φωτογραφίες, η χρήση και μόνο του ονόματος Kodiaq προϊδεάζει για μια “coupe” έκδοση του γνωστού SUV.

Skoda future models
Η είδηση για την παρουσίαση των νέων SUVs προέκυψε από μία εταιρική παρουσίαση στην Κίνα

Θυμίζουμε ότι η Skoda έχει παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν μια σχεδιαστική σπουδή για αντίστοιχο μοντέλο, υπό τη μορφή ηλεκτροκίνητου concept car. Πρόκειται για το Vision E Concept, που είδαμε στην τελευταία έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης. Η φιλοσοφία σχεδιασμού είναι αντίστοιχη με εκείνη των “coupe” εκπροσώπων της κατηγορίας, όπως τα BMW X4 και X6 ή τα Mercedes GLC και GLE coupe, και το μόνο που απομένει είναι να δούμε πόσο κοντά στο πρωτότυπο θα βρίσκεται η επερχόμενη έκδοση παραγωγής.

Skoda Vision E Concept
Skoda Vision E Concept
To εκθεσιακό πρωτότυπο Vision E παρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση της Σαγκάης και εικάζουμε πώς θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του Kodiaq GT