Το Grand Prix Μαλαισίας ήταν επεισοδιακό για το Sebastian Vettel. O Γερμανός, μετά από μηχανικό πρόβλημα στις κατατακτήριες δοκιμές, εκκίνησε τελευταίος τον αγώνα, όμως στους τελευταίους γύρους διεκδίκησε το βάθρο.

Με εννέα γύρους για το τέλος, ο Daniel Ricciardo, που βρισκόταν στην τρίτη θέση εκείνη τη στιγμή, και ο Vettel έφτασαν το Fernando Alonso, o oποίος βρισκόταν ένα γύρο πίσω. Ο οδηγός της Red Bull πέρασε τον Ισπανό στα τελευταία μέτρα της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού, όμως αυτός της Ferrari δεν τo έκανε μέχρι την έξοδο της τέταρτης στροφής.

Στη συνέχεια, ο Vettel έφτασε τον πρώην teammate του και έκανε μία και μοναδική επίθεση, χωρίς να επιτύχει. Όμως, το καύσιμο της SF70-H τελείωνε και έπρεπε να γίνει άμεση διαχείριση για να φτάσει το μονοθέσιο στον τερματισμό, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τον αγώνα 15 δευτερόλεπτα μακριά από το βάθρο.

Ο Vettel διαμαρτυρήθηκε για το συμβάν με τον Alonso αρχικά μέσω team radio:

Tι στο… Έλα Alonso… Σοβαρά; Νόμιζα πως ήσουν καλύτερος από αυτό.

Χθες, μετά τη λήξη του αγώνα, έκανε δηλώσεις στο paddock, λέγοντας πως ο Alonso αποφάσισε να μπει στη μέση:

Ο Fernando αποφάσισε να μπει στη μέση. Νομίζω πως, όταν έφυγε από τη Ferrari, είπε ότι παραμένει ένας φίλαθλος της Ferrari, αλλά σήμερα δε συμπεριφέρθηκε ως τέτοιος.

Ο Alonso έκανε επίσης δηλώσεις επί του θέματος, όταν δημοσιογράφος του Sky Sports F1 του μετέφερε πως ο Vettel διαμαρτυρήθηκε:

Τι είπε; «Mπλε σημαίες, μπλε σημαίες», κάτι τέτοιο; Δεν είδα στην τηλεόραση τι συνέβη, από το μονοθέσιο φαινόταν εντάξει. Τον ακούμε πολλές φορές να λέει «Μπλε σημαίες, μπλε σημαίες», μάλλον είναι άλλη μία τέτοια περίπτωση.