Ο κακός καιρός που αναμένεται αυτό το τριήμερο στην Κίνα έχει αναστατώσει τους διοργανωτές, υπό τον φόβο ακύρωσης του GP.

Τη σημερινή μέρα είδαμε μόνο 45 λεπτά δράσης, καθώς η ομίχλη στην πίστα δε θα επέτρεπε στο ιατρικό ελικόπτερο να απογειωθεί σε περίπτωση ανάγκης. Η αυριανή μέρα θα είναι η καλύτερη του τριημέρου, αφού οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν ξανά την Κυριακή. Για αυτό το λόγο οι επικεφαλής των ομάδων συναντήθηκαν με εκπροσώπους της πίστας και του πρωταθλήματος για να συζητήσουν το ενδεχόμενο μετακίνησης του αγώνα το Σάββατο ή νωρίτερα την Κυριακή.

Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό για μία εκδήλωση που έχει εκατομμύρια φιλάθλους και το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, επομένως ο αγώνας θα διεξαχθεί την προγραμματισμένη ώρα, στις 9 το πρωί.

Ένα άλλο εμπόδιο που θα έχουν όμως οι διοργανωτές σε περίπτωση που ο αγώνας δε γίνεται να συμβεί την Κυριακή είναι ο αγώνας του Μπαχρέιν το επόμενο αμέσως Σαβ/κο, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την πίστα του Sakhir άμεσα. Επομένως, πιθανή αναβολή του αγώνα για τη Δευτέρα είναι πρακτικά αδύνατη.

Ο Lewis Hamilton, που αρκετές φορές έχει δηλώσει πως επιθυμεί αλλαγές στο format του τριημέρου, πρότεινε τη λύση του μέσω twitter:

Πρόγραμμα Σαββάτου: 3 διαδικασίες ελεύθερων δοκιμών, κατατακτήριες την Κυριακή του πρωί και μετά ο αγώνας. Ποιος είναι μέσα για την αλλαγή;

Σοβαρά όμως, αυτό θα μπορούσε να είναι δώρο εξ ουρανού. Μία ευκαιρία για τα νέα αφεντικά να δείξουν πως είναι ενεργοί και δημιουργικοί