Επιχείρηση “ηλεκτρισμός”, με επένδυση 4.5 δις δολαρίων, έχει σχεδιαστεί από τη Ford, που πρόκειται να προσθέσει 13 νέα ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της έως το 2020.

Η εταιρεία πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο “απαντά στις παγκόσμιες τάσεις που καλούν για πιο καθαρά και πιο αποδοτικά οχήματα”, και δεσμεύεται ότι θα προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις για το 40% της σειράς μοντέλων που κατασκευάζει.

Από τη γκάμα των νέων αυτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η αντίστοιχη έκδοση του Focus. Η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2016, με τις πωλήσεις να ξεκινούν αμέσως μετά. Το πιο σημαντικό νέο όμως για τους υποψήφιους αγοραστές αφορά το χρόνο φόρτισης: σε μόλις 30 λεπτά θα φτάνει στο 80% της φόρτισης, με αυτονομία 160 χιλιομέτρων.

Η Ford μάλιστα υπόσχεται διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά, με κοφτερό τιμόνι και συνολικά πολύ καλή αίσθηση “σύνδεσης” με το δρόμο. Στο μεταξύ ένας νέος, ψηφιακός πίνακας οργάνων θα δείχνει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία που αφορούν τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου ο οδηγός να μπορεί να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητα του συνόλου, ενώ θα υπάρχει και ένας εικονικός “προπονητής” φρεναρίσματος, που θα μαθαίνει το σωστό τρόπο χρήσης των φρένων με σύστημα ανάκτησης ενέργειας, για επίτευξη καλύτερης αυτονομίας.