Για την πρώτη της απόπειρα στην ηλεκτροκίνηση μας προϊδεάζει η Dacia με το πρωτότυπο Spring. Πρόκειται στην ουσία για την Ευρωπαϊκή έκδοση του μικρού budget-friendly Renault που κάνει καριέρα τα τελευταία χρόνια στις αγορές της Ινδίας και της Βραζιλίας με την ονομασία Kwid, ενώ τον περασμένο Απρίλιο έκανε ντεμπούτο στην ηλεκτρική του εκδοχή στην Κίνα, σαν Renault City K-ZE.

Σχεδιαστικά δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές – το Kwid θύμιζε ούτως ή άλλως πολύ το Dacia Sandero, άρα μάλλον η έλευση στην Ευρώπη με τα σήματα της Ρουμάνικης φίρμας ήταν προαποφασισμένη. Το σημαντικό είναι ότι το μικρό ηλεκτρικό Dacia θα έχει αυτονομία που θα φτάνει τουλάχιστον τα 200χλμ ενώ η τιμή του δεν αναμένεται να ξεπερνάει κατά πολύ τις 10.000 ευρώ.

Θα αποτελέσει έτσι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον «εκδημοκρατισμό» της ηλεκτροκίνησης, κάνοντάς την προσιτή σε ένα πολύ πιο ευρύ κοινό, που μπορεί να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο κίνησης με όχημα μηδενικών ρύπων, αλλά βλέπει ότι οι περισσότερες επιλογές του κυμαίνονται στην καλύτερη περίπτωση κοντά στα τριάντα χιλιάρικα.