Σχολιάζοντας το τελευταίο επεισόδιο στη διαμάχη Hamilton-Rosberg, ο Jenson Button δίνει μερικές συμβουλές στο Γερμανό, για το πώς θα μπορούσε να νικήσει τον teammate του. Όπως θα περιμένατε ίσως, το να μιλάει στα ΜΜΕ για τα προβλήματα που έχει με τον Lewis, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές:

To να μιλάς στα μέσα για κάτι που σε ενοχλεί, μόνο πιο δυνατό μπορεί αν κάνει τον Lewis. Είναι μια πολύ ανταγωνιστική προσωπικότητα, όταν σκέφτεται καθαρά.

Μπορείς να τον αναστατώσεις μόνο αν τον νικήσεις, αλλά για κάθε αγώνα που ο Lewis νικάει θα γίνεται πιο δύσκολο.

Ο Button παραμένει ακόμα και σήμερα ο μοναδικός teammate του Hamilton που τον έχει νικήσει, τόσο σε μία σεζόν (2011) όσο και σε σύνολο βαθμών για την τριετία που και οι δυο τους οδηγούσαν για λογαριασμό της McLaren.

Μάλιστα είχε καταφέρει, χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα είναι η αλήθεια, να κερδίσει κατά κράτος σε ψυχολογία τον Lewis, ο οποίος είχε ξεφύγει λίγο επικοινωνιακά, χαρίζοντάς μας εξαιρετικά απολαυστικές στιγμές.

Από τότε όμως έχει περάσει αρκετός καιρός, και ο Hamilton έχει ωριμάσει πολύ. Ελάχιστες φορές μας έχει απασχολήσει αρνητικά τα τελευταία χρόνια και αφήνει πλέον τις επιδόσεις του μέσα στην πίστα να μιλήσουν.

Ο Lewis έχει νικήσει στους 8 από τους τελευταίους 10 αγώνες ενώ ο Nico σε έναν. Αυτό είναι τεράστιο, δεν χρειάζεται να πω κάτι.

Ο Nico είναι δυσαρεστημένος, και έχει το δικαίωμα να είναι, αλλά που μπορείς να αποδόσεις την ευθύνη;

Το να προσπαθήσεις να καταλάβεις πώς είναι να είσαι οδηγός αγώνων είναι πολύ δύσκολο. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω με τι να τη συγκρίνω.

Ξέρω πώς είναι όταν παλεύεις στην κορυφή και υπάρχει πολλή πίεση, κάποιες φορές σε βλάπτει, άλλες πάλι βλάπτει τον teammate σου. Θα υπάρχουν διαμάχες, γιατί και οι δύο οδηγείτε το ίδιο μονοθέσιο και θέλετε να νικήσετε. Θα υπάρχουν διαφωνίες.

Έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός – πρέπει να καταταχθείς μπροστά για να μην το αφήσεις να συμβεί. Όταν είσαι μπροστά, έχεις την πρώτη επιλογή.