Ο Sebastian Vettel έχασε πολύτιμους βαθμούς για τον τίτλο στην Ιταλία, μετά το συμβάν που είχε στη Variante della Roggia στον πρώτο γύρο με τον Hamilton. Ο Γερμανός βρίσκεται πλέον 30 βαθμούς πίσω από τον Lewis. Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Hamilton βρισκόταν μόλις 3 βαθμούς μπροστά από τον Vettel, ενώ τώρα με τους 30 βαθμούς, έχει σοβαρό πλεονέκτημα στη μάχη για τον πέμπτο του τίτλο. Το προβάδισμα αυτό οφείλεται στα πολλά λάθη που έχει κάνει ο Sebastian Vettel σε διάφορα συμβάντα τη φετινή σεζόν. Ο Martin Brundle πιστεύει πως ο Vettel, θα χάσει τον τίτλο εξαιτίας συνεχόμενων λαθών που έχει κάνει. Όπως δηλώνει και ο ίδιος…

Σαν φίλαθλος της Formula 1 θα ήθελα να δω στην Μonza να κερδίζει μια Ferrari. Αντ’ αυτού ο Hamilton οδηγεί την κούρσα με 30 βαθμούς διαφορά, με 7 αγώνες να απομένουν. Αυτό είναι ένα μεγάλο προβάδισμα. Με άλλα λόγια η Ferrari πρέπει να κερδίσει στην Σιγκαπούρη. Αν η Mercedes και ο Hamilton βγουν αλώβητοι από την Σιγκαπούρη, τότε ο Lewis θα είναι με τον ένα χέρι στον τίτλο. Είναι κάπως ειρωνικό, ο Vettel κέρδισε χωρίς να το περιμένει κανείς στο Silverstone και όταν η Ferrari ήταν έτοιμη να ταπεινώσει την Mercedes στο Hockenheim, ο Vettel έβγαλε το μονοθέσιο του εκτός πίστας.

Στην Monza δεν κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα της πρώτης σειράς και να μετατρέψει την pole position σε νίκη. Μετά το Grand Prix του Βελγίου επένευσα τον Sebastian Vettel για την εξαιρετική του απόδοση. Τώρα έχω μπερδευτεί εντελώς. Φρέναρε στο δεύτερο chicane από την εσωτερική μεριά της πίστας που είναι και η ακάθαρτη, τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να τις δίνεις δυο φόρες στον Lewis γιατί θα το εκμεταλλευτεί, έτσι και έβαλε το μονοθέσιο του δίπλα του και κατάφερε να τον περάσει από την εξωτερική. Φυσικά και δεν έκανε εύκολη την ζωή στον αντίπαλο του για τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά άφησε και αρκετό χώρο. Το πρόβλημα ήταν μάλλον, ότι ο Vettel γλίστρησε στο ακάθαρτο σημείο, εξαιτίας των ελαστικών που δεν ήταν αρκετά ζεστά. Συνήθως είναι έτσι ότι ο οδηγός που βρίσκεται στην εξωτερική γυρίζει ανάποδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δεν βοήθησε επίσης το γεγονός, ότι ο Vettel μετά σπίναρε τα ελαστικά του με αποτέλεσμα να τα διαλύσει. Ο Vettel μείωσε τις πιθανότητες του για νίκη, ήδη από το Σάββατο και αυτό εξαιτίας της Ferrari. Οι Ιταλοί θα μπορούσαν να σχεδιάσουν ένα slipstream, έτσι ώστε ο Vettel να πάρει την pole position. Η Mercedes σαφώς στοιχημάτισε στον Hamilton για να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο και το επιβεβαίωσαν αυτό στο γεγονός πως χρησιμοποίησαν τον Bottas στον αγώνα. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνουν το ίδιο στην Ferrari. O Kimi ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη και το είδαμε αυτό. Ίσως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Φιλανδός ξέρει πως ο Leclerc θα κάτσει στο μονοθέσιο του το 2019; Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ο Kimi το έδειξε αυτό από τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα ελαστικά του.

Επίσης και ο Sebastian Vettel κάνει πολλά λάθη στη μάχη του για τον τίτλο. Το 2017 στο Baku ο Vettel είδε κόκκινο και ήταν σαν ταύρος, αργότερα είχε το ατύχημα στην Σιγκαπούρη στην εκκίνηση. Το 2018 στο Baku γλίστρησε στην μάχη του με τον Bottas, στην Γαλλία συγκρούστηκε με τον Bottas, στην Αυστρία έλαβε ποινή μπλοκάροντας τον Sainz και στην Γερμανία πέταξε 25 βαθμούς. Και τώρα αυτό..

Μένει να δούμε τι θα κάνει η Ferrari από εδώ και στο εξής και αν καταφέρει στο τέλος της χρονιάς να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο που αναζητεί από το 2007 στους οδηγούς και το 2008 στους κατασκευαστές.