Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Kia θα αποκτήσει ένα νέο, αποκλειστικά υβριδικό μοντέλο, που θα έχει σαν στόχο να κονταροχτυπηθεί με το Toyota Prius, που συνεχίζει να επικρατεί στις πωλήσεις της κατηγορίας.

Το αυτοκίνητο με κωδικό εξέλιξης DE θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα (που στο μέλλον θα χρησιμοποιήσουν και άλλα οχήματα της εταιρείας) και θα κινείται από ένα συμβατικό υβριδικό σύστημα. Ο βενζινοκινητήρας θα έχει χωρητικότητα 1,6 λίτρων, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστά τα χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα ή των συσσωρευτών.

Η σχεδίαση του DE δεν θα διαφέρει από αυτή ενός κλασικού μικρομεσαίου οικογενειακού, καθώς οι έρευνες αγοράς της Κορεάτικης φίρμας έδειξαν ότι υπάρχει ζήτηση στην αγορά για υβριδικά μοντέλα που δεν έχουν το “προχωρημένο” παρουσιαστικό του Prius, ακόμα και αν αυτό θα θυσίαζε μικρό μέρος της αεροδυναμικής απόδοσης και την κατανάλωση.

Με μήκος λίγο πάνω από τα 4,3 μέτρα, το νέο μοντέλο θα είναι λίγο μικρότερο από τα κλασικά οικογενειακά της κατηγορίας Golf, αλλά η σχεδίασή του θα παραπέμπει σε crossover. Η Kia έχει ήδη δοκιμάσει τις αντιδράσεις υποψηφίων αγοραστών στη σχεδίαση του DE και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, σύμφωνα με πηγές.

Ίσως να αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθούμε στο Kia Niro Concept. Παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2013 και έδινε μια πρώτη γεύση για ένα μικρό crossover (κατηγορίας Nissan Juke) που φιλοξενούσε κάτω από το καπό έναν χιλιοεξακοσάρη κινητήρα απόδοσης 160hp, με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας 45hp έδινε επιπλέον πρόσφυση στους πίσω τροχούς, αν οι συνθήκες του δρόμου το απαιτούσαν.

[inpost_nivo slide_width=”545″ slide_height=”340″ thumb_width=”109″ thumb_height=”75″ post_id=”17491″ skin=”light” transition_effect=”fade” transition_speed=”0″ autoslide=”15000″ control_nav=”1″ control_nav_thumbs=”1″ direction_nav=”0″ direction_nav_hide=”0″ controlNavThumbs=”1″ random_start=”0″ pause_on_hover=”1″ show_description=”1″ box_rows=”4″ box_cols=”8″ slices=”15″ start_slide=”0″ id=”” random=”0″ group=”0″ show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” type=”nivo” sc_id=”sc1414687039352″]

Εικάζουμε ότι η σχεδίαση του DE μπορεί να παραπέμπει στο Niro. Σε κάθε περίπτωση το νέο αυτό υβριδικό θα διατεθεί στην αγορά πριν το 2017, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και plug-in έκδοση.