Ο Juan Pablo Montoya έχει περάσει από διάφορες κορυφαίες κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού, σημειώνοντας επιτυχίες. Ο Κολομβιανός πιλότος, που τα τελευταία χρόνια έχει βρει την ηρεμία και την ευτυχία του στο αμερικανικό πρωτάθλημα Indy φαίνεται να καλοσκέφτεται την προοπτική μιας μεγάλης νίκης στο Le Mans.

Πρόσφατα, σε εκδήλωση της FIA στο Mexico, δήλωσε:

Πέντε χρόνια πριν δεν θα με ενδιέφερε. Σήμερα; Αν είχα την ευκαιρία να είμαι στο σωστό αυτοκίνητο, θα το σκεφτόμουν. Ήμουν τυχερός να έχω οδηγήσει για τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Στην Αμερική μιλάμε για την Penske και την Ganassi, στην F1 μιλάμε για τη McLaren, τη Williams. Κοιτάς την ιστορία τους και το να μπορείς να πεις ότι έχεις οδηγήσει για όλες αυτές και να έχεις κερδίσει με αυτές, είναι φοβερό.

Ο Juan Pablo έχει στα χέρια του το τρόπαιο της νίκης στον αγώνα του Monaco (2003) αλλά και του Indy 500 και η κατάκτηση των 24 Ωρών του Le Mans θα τον καθιστά μόλις τον δεύτερο άνθρωπο στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με αυτή την τριπλέτα, μετά τον Graham Hill. Τον ενθουσιασμό για ενδεχόμενη συμμετοχή του Montoya στους αγώνες συμμερίζεται και το αφεντικό των αγώνων αντοχής WEC, Gerard Neveu.

Καθώς φαίνεται… το μόνο που λείπει είναι να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα!

Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, ο Juan φάνηκε επικριτικός απέναντι στα σημερινά μονοθέσια της F1, τονίζοντας πως η διαφορά σε επιδόσεις και δυσκολία σε σχέση με μονοθέσια κατώτερων κατηγοριών θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.