Με το πρωτάθλημα να πλησιάζει προς το τέλος του και τους Hamiltom/Rosberg να βρίσκονται ο ένας πίσω από τον άλλον όχι μόνο στη βαθμολογία, αλλά και στη σειρά εκκίνησης, η ατμόσφαιρα στη Mercedes είναι τεταμένη.

Ο Toto Wolff και η ομάδα του βρίσκονται υπό πίεση, καθώς πρέπει να διασφαλίσουν πως οι οδηγοί τους θα έχουν ίσες ευκαιρίες, και πως δε θα γίνει κάποιο λάθος από τη μεριά τους που μπορεί να κρίνει τον τίτλο:

Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους. Ναι μεν θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά το να τους βάλουμε σε δύο διαφορετικές στρατηγικές χωρίς να ξέρουμε ποια από τις δύο είναι η σωστή, μπορεί να οδηγήσει σε αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Αυτό είναι κάτι που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, με ερωτήσεις όπως “Γιατί επέλεξες αυτήν τη στρατηγική για τον οδηγό Β, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως κάποια άλλη θα ήταν καλύτερη”.

Αν επιλέξουμε διαφορετικές στρατηγικές για τους οδηγούς μας, θα είναι για να κερδίσουμε, και επειδή απλά δεν θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι η καλύτερη.

Οπότε σε τελική ανάλυση, έχουμε ευθύνη και βάρος πάνω μας στο να προσπαθήσουμε να πράξουμε το σωστό και να διατηρήσουμε την ισορροπία.

Ο Nico Rosberg προηγείται στην κούρσα του τίτλου με διαφορά 26 βαθμών από το δεύτερο Hamilton, ενώ απομένουν τρεις αγώνες για το τέλος της χρονιάς.

GP USA F1/2016 - AUSTIN (TEXAS) 22/10/2016  © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)