Η Opel σκοπεύει να αναβιώσει ένα από τα πιο κλασικά μοντέλα της, το GT, σύμφωνα με γερμανικά έντυπα.

Οι σχετικές φήμες φούντωσαν όταν ο CEO της Opel, Karl-Thomas Neuman, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που ανέβηκε στο YouTube της εταιρείας και στο οποίο κάνει τον απολογισμό του 2015, ανακοινώνει την παρουσίαση ενός νέου concept car που “πιθανότατα δεν θα περιμένετε από εμάς”, όπως χαρακτηριστικά είπε, χωρίς να μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Αυτό που γνωρίζουμε ότι σίγουρα ενθουσιάζει τον Neuman είναι το κλασικό GT. Πρόσφατα αγόρασε ένα, και συμμετείχε με αυτό στο Ράλι κλασικών αυτοκινήτων Αμβούργου-Βερολίνου. Το, συνήθως έγκυρο, Auto Bild αναφέρει ότι το πρωτότυπο θα είναι όντως προπομπός του νέου GT, που θα ξεκινήσει να πωλείται το 2018 με τιμή εκκίνησης τα 25.000 ευρώ.

Opel-Monza-Concept-287683-medium
Το πρωτότυπο Opel Monza, αναμένεται να επηρεάσει τη σχεδίαση του νέου GT, όπως εξάλλου και του επερχόμενου Insignia

Θα είναι επηρεασμένο σχεδιαστικά τόσο από τον πρόγονό του, όσο και από το ιδιαίτερα μοντέρνο Monza (που έχει εμπνεύσει και τη σχεδίαση του νέου Insignia). Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Astra και θα έχει διάταξη 2+2 θέσεων.

Για την κίνησή του θα φροντίζει ένας τετρακύλινδρος κινητήρας με απόδοση που θα φτάνει τα 300 άλογα, ενώ εξετάζεται και η παρουσίαση κάποιας πετρελαιοκίνητης έκδοσης.