Την υβριδική έκδοση του RAV4 παρουσίασε η Toyota στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία που συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση τόσο των υβριδικών, με την παρουσίαση του πρώτου Prius πριν από σχεδόν 20 χρόνια, είχε επίσης καταφέρει να αλλάξει το σκηνικό στην κατηγορία των 4×4 όταν το 1994 παρουσίασε το πρώτο RAV4.

Το νέο RAV4 Hybrid AWD συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες, ο ένας εκ των οποίων δίνει κίνηση στον πίσω άξονα.

Toyota_Rav4_Hybrid_F3_4_final

Η παρουσίαση της υβριδικής έκδοσης του SUV συμπίπτει και με την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσής του, τόσο σχεδιαστικά, όσο και τεχνολογικά. Έτσι στο εμπρός μέρος αποκτά διακριτικές αλλαγές που χαρίζουν πιο έντονη παρουσία, ενώ για πρώτη φορά στη σειρά τοποθετούνται φωτιστικά σώματα LED.

Η αναβάθμιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, με την προσθήκη μιας έγχρωμης οθόνης TFT και νέα, πιο μαλακά στην αφή υλικά στο ταμπλό.

Όσο για τον εξοπλισμό ασφάλειας, παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένος, με σύστημα καμερών που δίνει περιμετρική εικόνα στον οδηγό για πιθανά εμπόδια, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αυτόματη μεγάλη σκάλα στα φώτα, σύστημα ανάγνωσης των σημάτων οδικής κυκλοφορίας, adaptive cruise control και συστήματα αποφυγής σύγκρουσης.

Το ανανεωμένο RAV4 θα ξεκινήσει να πωλείται τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με την υβριδική έκδοση να είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά λίγους μήνες αργότερα, τις αρχές του 2016.

Toyota_Rav4_Hybrid_R3_4_final