Η FIA έκανε την ανάλυσή της για το συμβάν ανάμεσα στον Lewis Hamilton και τον Sebastian Vettel, λίγο πριν την απόσυρση του safety car για την δεύτερη επανεκκίνηση του αγώνα.

Η αναφορά των αγωνοδικών αναφέρει πως ο Hamilton δεν φρέναρε και δεν σήκωσε εντελώς το πόδι από το γκάζι στην στροφή 15. Επίσης, η συμπεριφορά του Hamilton σε εκείνη την επανεκκίνηση δεν διαφέρει από αυτή στις υπόλοιπες, δηλαδή κινούταν με παρόμοιες ταχύτητες και στις τρεις.

Ο Hamilton έπρεπε να κινηθεί αργά σε εκείνη την περιοχή της πίστας, για να εξασφαλίσει πως το αυτοκίνητο ασφαλείας θα έχει περάσει την πρώτη γραμμή safety car προτού φτάσει εκεί ο ίδιος, όπως παραλίγο να γίνει στην πρώτη επανεκκίνηση. Έτσι, κατά τη FIA, δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας στον Hamilton.

Ο Vettel όμως έχει μία νέα ποινή, αφού του προστέθηκαν άλλοι τρεις βαθμοί στην άδεια. Αυτό ανεβάζει το σύνολό του στους εννέα, με τους δώδεκα (σε ένα ημερολογιακοό έτος) να είναι το όριο πριν την απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνα! Ο Vettel χάνει τους πρώτους του βαθμούς στις 10 Ιουλίου, την Δευτέρα μετά το Αυστριακό Grand Prix. Αυτό σημαίνει πως αν πάρει άλλους τρεις βαθμούς στην άδειά του στον αγώνα του Red Bull Ring, θα χάσει έναν αγώνα!