Με τις μεγάλες αλλαγές στα μονοθέσια για το 2017 και την αύξηση του πλάτους των ελαστικών κατά 60 χιλιοστά μπροστά και 80 πίσω, η συμπεριφορά τους αποτελεί ερωτηματικό για την Pirelli και τις ομάδες. Παρόλα αυτά η Ιταλική προμηθεύτρια ελαστικών ανακοίνωσε τις διαθέσιμες γόμες για τους αγώνες στη Μελβούρνη και τη Σαγκάη.

Στην Αυστραλία θα δούμε την ultra soft, τη super soft και τη soft γόμα, ενώ στην Κίνα τη super soft, τη soft και τη medium. Eπομένως οι επιλογές της Pirelli παραμένουν ίδιες με της περσινές. Οι ομάδες θα μπορούν να υποβάλλουν τις επιλογές τους μέχρι εννέα εβδομάδες πριν τους αγώνες, αφού αυτοί γίνονται εκτός Ευρώπης.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι οδηγοί πρέπει να κρατήσουν ένα σετ από καθεμία από τις δύο πιο σκληρές γόμες για τον αγώνα, καθώς και ένα της πιο μαλακής για το Q3 (αν ο οδηγός δεν προκριθεί, τότε το διατηρεί για τον αγώνα). Έπειτα, οι ομάδες θα διαλέγουν πως θα κατανομήσουν 10 σετ κι έτσι ο κάθε οδηγός θα αγωνίζεται με 13 σετ κάθε τριήμερο.

Τα φετινά ελαστικά εκτός από νέες διαστάσεις (305/670-13 μπροστά και 405/670-13 πίσω) θα αποτελούνται και από νέα υλικά και νέα φιλοσοφία στο σχεδιασμό του ελαστικού. Μετά από θετικές δοκιμές, έχει εγκριθεί και άλλη μία, έκτη γόμα με χαρακτηριστικά πιο κοντινά σε αυτά των παλαιότερων ελαστικών. Παρόλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν πιο αργά στη σεζόν, αν κριθεί πως υπάρχει ανάγκη όταν αποκαλυφθεί η πραγματική απόδοση των νέων μονοθεσίων.