Κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένο είναι το μέλλον του Pascal Wehrlein στην Formula 1, παρ’ όλο που υπάρχουν τουλάχιστον δύο πιθανές θέσεις για τις οποίες είναι υποψήφιος.

Εκτός από την προοπτική ανανέωσης με τη Sauber, που αν και δεν θεωρείται πολύ πιθανή, δεν έχει αποκλειστεί ακόμη, ο Wehrlein είναι ανάμεσα στους οδηγούς που εξετάζει η Williams για το 2018.

Το παραπάνω επιβεβαίωσαν τόσο ο Toto Wolff, όσο και ο Paddy Lowe. Ο τελευταίος μάλιστα σημείωσε ότι ο Wehrlein δεν χρειάζεται να αξιολογηθεί μέσω κάποιας δοκιμής, όπως οι Kubica και Di Resta, αφού αγωνίζεται κανονικά μέσα στη σεζόν. Επίσης, αν και παραδέχτηκε ότι η Martini θα προτιμούσε κάποιον μεγαλύτερο πιλότο, ώστε να μπορεί να διαφημίζει τα προϊόντα της χωρίς να υπάρχει νομικό κώλυμα, η ομάδα θα αποφασίσει με διαφορετικά κριτήρια:

Θα το δούμε αυτό αν χρειαστεί. Η ηλικία δεν αποτελεί παράγοντα για τον πρωταρχικό μας στόχο, που είναι να επιλέξουμε το καλύτερο line-up.

Από τη μεριά του ο Wolff δήλωσε ότι έχει κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει μια θέση στον πιλότο που κέρδισε για λογαριασμό της Mercedes τον τίτλο του DTM το 2015, όντας παράλληλα εφεδρικός οδηγός της Mercedes AMG F1 Team:

Εξετάζουν (στη Williams) αρκετούς οδηγούς. Ο Pascal έχει την ευκαιρία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο απ’ όσα έχουμε ήδη κάνει.

Σε κάποιο σημείο ένας οδηγός πρέπει να σταθεί στα δικά του πόδια,

συμπλήρωσε, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι η στήριξη από τη Mercedes δεν θα είναι κάτι που ο Wehrlein θα απολαμβάνει για πολύ καιρό ακόμη.