Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Πέμπτη στο Austin, ο Fernando Alonso ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη McLaren, παραμένοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα του Woking.

O Iσπανός μίλησε στο βρετανικό Channel 4 για την επέκταση της συνεργασίας του με τη McLaren, όπως επίσης και για την επιθυμία του να επιστρέψει στην κορυφή μετά από κάποιες δύσκολες σεζόν.

Είναι εξαιρετικά τα νέα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος που θα είμαι μέλος της McLaren την επόμενη σεζόν. Είχαμε τρεις δύσκολες σεζόν, χωρίς αμφιβολία. Ελπίζουμε πως το χρόνου θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και θα δώσουμε κάτι πίσω στους φιλάθλους μας, κάποιους καλούς αγώνες.

Όπως είναι γνωστό εδώ και κάποιες εβδομάδες, η McLaren θα λήξει τη συνεργασία της με τη Honda στο τέλος της σεζόν και θα συνεργαστεί με τη Renault από το 2018. Πρόκειται για μία “επανένωση” του Alonso με τη γαλλική εταιρεία, αφού μαζί κατέκτησαν τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών το 2005 και το 2006.

alonso_2006_champion

Ωστόσο νιώθει ο Alonso πως η καριέρα του θα κλείσει ένα πλήρη κύκλο με αυτή τη συνεργασία;

Nαι, κατά κάποιο τρόπο. Για εμένα, οι δύο μεγάλες μου αγάπες, ας πούμε, η McLaren και η Renault θα είναι μαζί σε ένα μονοθέσιο, το οποίο εμένα στο τιμόνι. Αυτό θα έχουμε του χρόνου και είμαι πολύ χαρούμενος,

απάντησε ο Alonso, που φαίνεται πως… ξέχασε τη Ferrari.