Ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα του Dailysportscar αναφέρει ότι ο Fernando Alonso επισκέφτηκε χθες τις εγκαταστάσεις της Toyota Motorsport στην Κολονία, προκειμένου να πραγματοποιήσει seat-fitting.

Η συμμετοχή του στις 24 ώρες της Daytona, στο τιμόνι μιας Ligier JS P127, μαζί με τον εφεδρικό πιλότο της McLaren, Lando Norris, και τον Philip Hanson, έχει ήδη επιβεβαιωθεί – απο πολλούς ερμηνεύεται ως προετοιμασία για τον πραγματικό στόχο, που δεν είναι άλλος από μια νίκη στον θρυλικό αγώνα του Le Mans.

Το μέσο επικοινώνησε με την Toyota Motorsports ζητώντας ένα σχόλιο σχετικά με την πληροφορία, αλλά η απάντηση ήταν “δεν έχουμε κάποιο σχόλιο γι’ αυτή τη φημολογία”.

Ο Alonso έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του για συμμετοχή στο Le Mans, και πιστεύεται ότι είχε έρθει σε συζητήσεις με την ομάδα της Porsche, με τον προσωπικό του φίλο και πρώην οδηγό της Γερμανικής εταιρείας, Mark Webber, να έχει ρόλο διαμεσολαβητή. Η αποχώρησή της όμως από το πρωτάθλημα, άφηνε την Toyota σαν τη μόνη εργοστασιακή επιλογή στην κορυφαία κατηγορία.

Το ενδεχόμενο ο Alonso να αγωνιστεί για την Toyota βέβαια “σκόνταφτε” στη Honda, για ευνόητους λόγους. Μετά τη λύση της συνεργασίας McLaren-Honda όμως, το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε, ενώ ο Ισπανός εξασφάλισε στο νέο του συμβόλαιο με τη McLaren ότι θα μπορεί να αγωνίζεται σε άλλες κατηγορίες, εφόσον αυτό δεν επηρεάζει το πρόγραμμά του με τη McLaren.

Θυμίζουμε ότι ο Alonso συμμετείχε στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης το 2017, εκπλήσσοντας με τις επιδόσεις του, από την πρώτη κιόλας επαφή του με το άθλημα. Πέτυχε μια καταπληκτική επίδοση στις κατατακτήριες, ενώ στον αγώνα είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα ακόμα και για τη νίκη. Οι όποιες ελπίδες του διαλύθηκαν μέσα στα σύννεφα καπνού του (Honda) κινητήρα του, στα τελευταία στάδια του αγώνα, είχε κερδίσει όμως ήδη τις εντυπώσεις, πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά την οδηγική του κλάση, και αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε να είχε πετύχει στην F1 υπό άλλες συνθήκες.