Οι δυο πιλότοι της οικογένειας της Red Bull, Max Verstappen και Daniil Kvyat θεωρούν πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στους κινητήρες για το καλό του κόσμου και για το καλό της F1. Πιστεύουν πως οι κινητήρες πρέπει να παράγουν τον ήχο που υπήρχε στο παρελθόν, πριν την είσοδο των V6. Συγκεκριμένα ο Kvyat:

Είναι θέμα ψυχολογικό. Τα μονοθέσια την περσινή σεζόν ήταν γρήγορα στην ευθεία, αλλά επειδή τους έλειπε ο πραγματικός ήχος του κινητήρα, έδινε την εντύπωση στον κόσμο πως πηγαίναμε αργά. Όταν οι κινητήρες του GP2 και του GP3 ακουγόταν πιο δυνατοί από αυτούς της F1, τότε κάτι δεν πάει σωστά. Οι V8 κινητήρες είχαν έναν πραγματικά δυνατό ήχο, τον οποίο ο κόσμος αγαπάει ακόμα.

Από την άλλη, θέση στο θέμα πήρε και ο Max Verstappen, που προσπάθησε να συγκρίνει την τωρινή γενιά κινητήρων με αυτή που είχε ο πατέρας του, Jos, στο μονοθέσιο του.

Όταν τα μονοθέσια δεν πήγαιναν με 350 χλμ/ώρα αλλά με 310 ή 320 χλμ/ώρα, η στιγμή ήταν μαγική εξαιτίας του θορύβου. Ο ήχος του κινητήρα είναι πολύ πιο σημαντικός από το να γίνουν τα μονοθέσια κατά 2 με 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα.