Οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν: το Skoda Roomster δεν θα αντικατασταθεί, παρόλο που η νέα γενιά βρισκόταν ήδη υπό εξέλιξη. Η Τσέχικη εταιρεία, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της σε Ολλανδικό μέσο, εγκαταλείπει τα MPVs και θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη crossovers και SUVs.

Η ζήτηση για πολυμορφικά οχήματα είναι ολοένα και μικρότερη,με αποτέλεσμα πολλοί κατασκευαστές να ακυρώνουν ή να μεταλλάσσουν τα αντίστοιχα μοντέλα τους, όπως για παράδειγμα η Renault, που μετέτρεψε το, εμβληματικό για την κατηγορία, Espace σε ένα πολυχρηστικό crossover. Το ίδιο θα κάνει και η Opel με την επόμενη γενιά Meriva.

Η Skoda αντίθετα σκόπευε να προχωρήσει κανονικά στην αντικατάσταση του Roomster, μόνο που αντί να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μοντέλο, όπως το αρχικό, θα δημιουργούσε μια διαφορετική έκδοση του γνωστού μας VW Caddy. Τελικά όμως το project ακυρώθηκε, και η αλήθεια είναι ότι η VW είχε ενημερώσει ότι τα σχέδια μοντέλων που δεν θα ήταν απολύτως απαραίτητα θα αναβάλλονταν ή θα ακυρώνονταν εντελώς. Το Roomster σίγουρα ήταν ένα από αυτά.