Το νέο Toyota Prius είναι εδώ! Έστω και ανεπίσημα, έχουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δούμε την τέταρτη γενιά του δημοφιλούς υβριδικού χωρίς ίχνος καμουφλάζ, χάρη στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ένα Μαλαισιανό group θαυμαστών του Prius στο Facebook.

Με τα τεχνικά στοιχεία του νέου μοντέλου να παραμένουν άγνωστα – γνωρίζουμε μόνο ότι βασίζεται στη νέα “αρθρωτή” πλατφόρμα της Toyota, TNGA – η σχεδίαση αποτελεί προς το παρόν το μοναδικό πεδίο συζήτησης.

[inpost_gallery thumb_width=”270″ thumb_height=”200″ post_id=”24790″ thumb_margin_left=”2″ thumb_margin_bottom=”0″ thumb_border_radius=”2″ thumb_shadow=”0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)” js_play_delay=”3000″ id=”” random=”0″ group=”0″ border=”” type=”yoxview” show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” sc_id=”sc1440949220717″]
πατήστε για μεγέθυνση

Παρόλο που σε μεγάλο βαθμό διατηρείται η γνώριμη σιλουέτα του liftback αμαξώματος, οι designers της εταιρείας μάλλον ξεκίνησαν να δουλεύουν σε λευκή κόλλα. Η γρίλια θυμίζει εκείνη του Prius V, ενώ η προσπάθεια να δοθεί πιο έντονη προσωπικότητα στο υβριδικό, οδήγησε στην υιοθέτηση στοιχείων από αμφιλεγόμενα ως προς την αισθητική τους μοντέλα, όπως το εκτυφλωτικά άσκημο Mirai, ή το πρωτότυπο FT-Bh. Εξαιρώντας όμως την ιδιόρρυθμη σχεδίαση του πίσω μέρους, το γενικό σύνολο είναι μάλλον αρμονικό και αρκετά χαρακτηριστικό, συνεπώς η προσπάθεια δείχνει επιτυχημένη.

Η επίσημη παρουσίαση αναμένεται στις 8 Σεπτεμβρίου στο Los Angeles, οπότε πολύ σύντομα θα μπορούμε να επανέλθουμε, έχοντας στη διάθεσή μας περισσότερες φωτογραφίες και ενδεχομένως κάποια λήψη από το εσωτερικό.