Τα αποτελέσματα οχτώ νέων δοκιμών πρόσκρουσης ανακοίνωσε σήμερα, 8 Νοεμβρίου, ο Euro NCAP. Όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν, πέτυχαν την ανώτερη επίδοση των 5 αστεριών, με το Volvo XC 60 να κερδίζει τον άτυπο τίτλο του πιο ασφαλούς μοντέλου που έχει δοκιμαστεί από τον οργανισμό εντός του 2017.

Αναλυτικά πρόκειται για τα: Citroen C3 Aircross, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Crossland X, SEAT Arona, Skoda Karoq, VW Polo και T-Roc και Volvo XC 60.

Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP προανήγγειλε αλλαγές στις δοκιμές, που θα κάνουν την απόκτηση των 5 αστεριών πιο δύσκολη:

Φυσικά είναι ωραίο να βλέπουμε εταιρείες σαν τη Volvo να παράγουν αυτοκίνητα που παίρνουν σχεδόν τη μέγιστη βαθμολογία σε κάποιες κατηγορίες των δοκιμών μας, και αυτό δείχνει γιατί ο Euro NCAP πρέπει να συνεχίσει να προσαρμόζει τις απαιτήσεις του.

Του χρόνου θα έρθουν νέες δοκιμασίες και ακόμα πιο σκληρές απαιτήσεις για τα 5 αστέρια.

Όμως είναι τα μαζικών πωλήσεων οχήματα που θα επηρεάσουν πραγματικά την ασφάλεια στο μέλλον και κατασκευαστές σαν τη Nissan, τη Ford, τη SEAT και τη VW πρέπει να δεχτούν συγχαρητήρια που “εκδημοκρατίζουν” την ασφάλεια, προσφέροντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό ασφαλείας στα superminis τους. Περιμένουμε τη Renault, της οποίας το Clio ηγείται της κατηγορίας στις Ευρωπαϊκές πωλήσεις, να ακολουθήσει σύντομα.