Ολοκληρώθηκε σήμερα το 61o Ράλι Ακρόπολις, το οποίο αποτελούσε γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι. Η βροχή και στις δύο μέρες έκανε ακόμα πολύ δύσκολο το ράλι για τους αγωνιζόμενους, αλλά και τους διοργανωτές, που ακύρωσαν το τελευταίο 1/3 του ράλι.

Νικητής ήταν ο Kajetan Kajetanowicz, που με την τρίτη του φετινή νίκη εξασφάλισε το πρωτάθλημα. Ο Πολωνός οδηγούσε ένα Ford Fiesta R5 και πήρε την πρωτοπορία στην έκτη (και όπως αποδείχθηκε τελευταία) ειδική διαδρομή του ράλι από τον Craig Breen. Ο Ιρλανδός, με ένα Peugeot 208 T15 R5, έκανε λάθος σε εκείνη την ειδική και προκάλεσε ζημιά στο αυτοκίνητο του, με αποτέλεσμα να σηκωθεί το καπό, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται. Αυτό του έδωσε το βραβείο “Colin McRae” προς τιμήν του Σκοτσέζου παγκόσμιου πρωταθλητή, που ήταν γνωστός για το ριψοκίνδυνο στυλ οδήγησής του και την άρνηση του να τα παρατά.

Την παράσταση έκλεψε ο Λάμπρος Αθανασούλας. O Έλληνας έκανε μία έκτακτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα με Skoda Fabia R5 και μετά το πέρας του πρώτου σκέλους του ράλι ήταν ο πρωτοπόρος. Τελικά έπεσε στην τρίτη θέση, φτάνοντας στο βάθρο, 15 μόλις δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή! Ο Αθανασούλας και ο συνοδηγός του, Νίκος Ζακχαίος, αποφάσισαν να δωρίσουν το έπαθλό τους, ύψους 5.000 ευρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο του Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων!

Στο ράλι συμμετείχαν και τα πληρώματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Εκεί ο Λάμπρος Κύρκος εξασφάλισε τον τίτλο, με τη δεύτερη θέση που πήρε σε ένα Mitsubishi Lancer Evo IX, πίσω μόνο από τον Αθανασούλα.

PosDriverTeamCarGap
1Kajetan KajetanowiczLotos Rally TeamFord1h32m11.1s
2Craig BreenPeugeot Rally AcademyPeugeot10.0s
3Lambros AthanassoulasLaskaris Foundation Team GreeceSkoda15.3s
4Jaromir TarabusT&T Czech National TeamSkoda3m12.5s
5David BotkaBotka Rally Team Kft.Mitsubishi3m54.5s
6Raul JeetsMM MotorsportFord4m30.9s
7Dominykas ButvilasSubaru Poland Rally TeamSubaru4m40.6s
8Antonin TlustakTlust'ak RacingSkoda8m48.2s
9Petros PanteliMitsubishi11m44.0s
10Jourdan SerderidisCitroen11m45.8s