Μετά από ακόμη μία άτυχη εμφάνιση στη δεύτερη θητεία του στη Ferrari, ο Φινλανδός πρωταθλητής Kimi Raikkonen μίλησε στους δημοσιογράφους για τον αγώνα της Κίνας και το συμβάν με τον teammate του στην εκκίνηση.

Στην στροφή 1 λοιπόν, ο Sebastian Vettel χτύπησε με τον Raikkonen στην προσπάθεια του να αποφύγει τον Ρώσο της Red Bull Danil Kvyat, με αποτέλεσμα ο Kimi να βρεθεί στην έξοδο διαφυγής με κλατάρισμα και πρόβλημα στην εμπρός αεροτομή.

Δεν έχω καμιά ιδέα για το τι συνέβη στην εκκίνηση, ξαφνικά χτύπησα και στριφογύρισα. Είχα ένα κλατάρισμα στο εμπρός αριστερό ελαστικό και ζημιά στην μπροστινή αεροτομή, αλλά κατάφερα να επιστρέψω στα pits.

Ύστερα από αυτό το συμβάν, ο Raikkonen έπεσε στις τελευταίες θέσεις όπου μετά από άψογη στρατηγική της ομάδας του και μια εκπληκτική οδήγηση από τον ίδιο (προσπερνούσε όποιον βρισκόταν στο δρόμο του), κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Παρ’ όλα αυτά η πέμπτη θέση δεν ήταν αρκετή για τον Φινλανδό σε αυτόν τον αγώνα καθώς όπως δήλωσε, αυτός και η ομάδα του περίμεναν πολλά περισσότερα.

Μόλις επέστρεψα στην πίστα βρήκα τον εαυτό μου περισσότερο ή λιγότερο στην τελευταία θέση, το μονοθέσιο ήταν λίγο δύσκολο, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για να επιτεθώ κατευθείαν στο πεδίο.

Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο, αλλά στη συνέχεια κατόρθωσα να ανακάμψω μερικές θέσεις. Προφανώς η πέμπτη θέση δεν είναι ιδανική και δεν είναι αυτό που ψάχναμε, αλλά μετά από αυτό που συνέβη δεν είναι καταστροφή.

Τέλος, ο Kimi αναφέρθηκε στο συμβάν με τον Sebastian Vettel λέγοντας πως ο Γερμανός απολογήθηκε στον ίδιο μετά το τέλος του αγώνα, πως είναι σίγουρος ότι αυτό που συνέβη δεν έγινε εσκεμμένα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η σεζόν θα μας χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις.

Ο Seb (Vettel) ήρθε να μου ζητήσει συγνώμη μετά και είναι προφανές ότι δεν κινήθηκε προς εμένα επίτηδες. Δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα για τον αγώνα, αλλά αυτός είναι μόνο ο τρίτος γύρος μια μεγάλης σεζόν.