Δράμα στο Le Mans, με το #1 της Porsche, που είχε τον αγώνα στο τσεπάκι μετά από τα θέματα των αυτοκινήτων της Toyota!

Κατά τη διάρκεια της 21ης ώρας του αγώνα, ο πρωτοπόρος Andre Lotterer κινήθηκε πολύ αργά στην πίστα λόγω μηχανικού προβλήματος. Σταμάτησε στην πίστα αρκετές φορές, έχασε πολύτιμο χρόνο και τελικά εγκατέλειψε! Στο μεταξύ, ο δεύτερος, Oliver Jarvis με το #38, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά 13 γύρων που τον χώριζαν από την κορυφή και αναμένεται σύντομα να γίνει και επίσημα πρώτος! Ο Lotterer είναι εκτός μάχης, το #38 έχει προβάδισμα δύο γύρων από το #13 στη δεύτερη θέση, όμως δεν είναι αυτός ο βασικός αντίπαλος και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ο Jarvis παρέδωσε τα ηνία του #38 στον Thomas Laurent και δύο γύρους πίσω από το αυτοκίνητο της ομάδας του Jackie Chan βρίσκεται ο Brendon Hartley με το #2 της Porsche, που φυσικά είναι LMP1 και έχει πλεονέκτημα 8-10 δευτερολέπτων από τα LMP2 μονοθέσια. Υπολογισμοί από ειδικούς στην πίστα αναφέρουν πως το αν θα προλάβει να φτάσει το #38 πριν το τέλος είναι οριακό. Υπενθυμίζουμε πως το #2 έχασε πάνω από μία ώρα, δηλαδή 20 γύρους, λόγω προβλήματος στην μπροστινή κίνηση στις πρώτες ώρες του αγώνα.

Στη GTE Pro, η τιτανομαχία συνεχίζεται, με πέντε αυτοκίνητα, ένα από κάθε κατασκευαστή είναι στη μάχη της νίκης. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά αυτή τη στιγμή είναι #63 (Corvette), #97 (Aston Martin), #91 (Porsche), #67 (Ford), #71 (Ferrari).