Το πρώτο 1/4 του φετινού αγώνα στο Le Mans έχει παρέλθει με αρκετές μεγάλες μάχες και στις 4 κατηγορίες, αλλά και ισχυρά πλήγματα για κάποιους διεκδικητές.

LMP1

To #7 της Toyota είναι στην πρωτοπορία, μετά από εξαιρετικές πρώτες ώρες με τους Mike Conway και Kamui Kobayashi στο τιμόνι. Το αυτοκίνητο είναι στην πρώτη θέση σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι στιγμής, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα κατά το οποίο είδαμε πρώτο τον Sebastien Buemi. O Eλβετός είχε μάχη ρόδα με ρόδα με τον Conway την πρώτη ώρα, πέρασε για λίγο μπροστά, όμως έχασε τη μάχη με τον teammate του στη συνέχεια. H μεγάλη χαμένη των πρώτων ωρών ήταν σαφέστατα η Porsche, αφού ένα πρόβλημα στην κίνηση των μπροστινών τροχών καθήλωσε το #2 της Porsche στο γκαράζ για πάνω από μία ώρα, με αποτέλεσμα να χάσει 20 γύρους.

LMP2

H Rebellion έχει ένα προβάδισμα στις πρώτες ώρες του αγώνα, με το #13 να προπορεύεται με τους Nelson Piquet Jr, Mathias Beche και David Heinemeier Hansson στο cockpit και το #31 των Nicolas Prost, Bruno Senna και Julien Canal στη δεύτερη θέση. Στην κορυφή είδαμε για λίγο και το #38 της ομάδας του Jackie Chan, όμως μία μικρή έξοδος το έριξε στην πέμπτη θέση, αυτή τη στιγμή. Ένα από τα φαβορί είναι ήδη εκτός αγώνα, με το #26 της G-Drive να έχει ατύχημα με το #88 στη δεύτερη ώρα του αγώνα και να εγκαταλείπει.

GTE

Στη GTE Pro, προβάδισμα έχει αποκτήσει τις πρώτες ώρες η Aston Martin, αν και είχε μία ατυχία με το #95 λόγω κλαταρίσματος στην τέταρτη ώρα. Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε αρχικά η Ford για να ανέβει στην πρώτη θέση και μετά το #97 των Darren Turner, Jonathan Adam και Daniel Serra, με το #67 της Ford δεύτερο.

Όσο για τη GTE Am, πρώτος είναι ο Paul Dalla Lana και το #98 της Aston Martin σε μία μεγάλη μάχη με τον Robert Smith, από τη Ferrari με το #84.

Αποτελέσματα:

Highlights από τις πρώτες πέντε ώρες: