Το karting στην Ελλάδα

Εν όψει του PICK, του αγώνα στην Πάτρα, το F1 GRIP σας δίνει πληροφορίες για το καρτ εντός συνόρων.

Tα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα βλέπαμε αύξηση όσον αφορά τους ανθρώπους που έκαναν καρτ. Ακόμη και σήμερα, πολλοί από εμάς το ακολουθούμε σαν χόμπι, ενώ άλλοι συμμετέχουν σε αγώνας. Βεβαίως και αυτός ο τομέας έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Τόσο οι “αγωνιζόμενοι”, όσο και οι ”χομπίστες” έχουν μειωθεί δραματικά.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι κύριοι αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα γίνονται αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αγώνες Rotax Max Challenge, αγώνες του Loux Cup και ο αγώνας του PICK (Patras International Circuit for Kart). Ωστόσο πολλοί από αυτούς τους αγώνες έχουν ήδη ακυρωθεί, ενώ μπορεί να μη γίνουν και κάποιοι από τους υπόλοιπους. Προς το παρόν έχει γίνει ένας αγώνας Loux Cup, ενώ έχουν προκηρυχθεί 3 με 4, μόλις ένα Rotax Max Challenge (14-15 Σεπτεμβρίου) και το PICK, το οποίο θα γίνει στις 28-29 Σεπτεμβρίου. Το πιό “γνωστό” πρωτάθλημα και με διεθνή προβολή είναι το Rotax Max Challenge, το οποίο οδηγεί τον νικητή της κάθε κατηγορίας (Mini, Max, DD2) στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό. Φέτος αυτός γίνεται στη Νέα Ορλεάνη, στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Ήρθε η ώρα να δούμε τους πρωταγωνιστές σε κάθε πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία των αυτομάτων των Loux Cup οι πρωταγωνιστές… συνήθως είναι οι Οικονόμου Χρήστος, Καλλιώρας Βασίλης, Μαλανδρίνος Άγγελος, Παπαχρήστου Σωτήρης, Μίχας Θεοφάνης και Βασιλόπουλος Γεώργιος. Στην κατηγορία των εξατάχυτων (στους αγώνες Πανελληνίου ή Loux) οι διεκδικητές των νικών είναι συνήθως οι Βασιλέρης Δημήτρης, Καλέσης Φίλιππος, Μαϊτός Κωνσταντίνος, Γριπιώτης Τάσος και Παυλόπουλος Σπύρος. Και λέμε… “συνήθως”, γιατί ανάλογα με τη φόρμα των πιλότων, την πίστα, το πώς έχει πάει η προετοιμασία, τα πράγματα αλλάζουν!

Στο PICK αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη, σε όλες τις κατηγορίες. Στα 6-τάχυτα (κατηγορία Super) οι Καλέσης, Καμιτσάκης, Κατσίμης, Βασιλέρης, Καϊτατζής, Καλογηράτος είναι λίγα από τα ονόματα που περιμένουμε να παλέψουν για τις πρώτες θέσεις. Στην κατηγορία DD2 οι Μπένης Μηνάς, Στόγιαν Γκόσεβιτς και Κοντός Σταύρος αναμένεται να δώσουν δυνατές μάχες. Στην κατηγορία Masters θα υπάρχουν μαζεμένα πολλά μεγάλα ονόματα, ξεχωρίζοντας τους: Μαϊτός, Ζερβός, Σαγανάς (Στέλιος και Χρήστος), Μίχας, Μαλανδρίνος. Στη Loux οι Μαρλαφέκας, Οικονόμου, Σουλάνης είναι… γνωστοί στους κύκλους του καρτ, όμως η κατηγορία αυτή πάντα φέρνει εκπλήξεις και παρουσίες νέων ονομάτων στο βάθρο. Έδω μπορείτε να δείτε όλους του αγωνιζόμενους του PICK.

Όσο για τον τελικό του Rotax Max υποψήφιοι είναι οι: ΟικονόμουΜίχας  και Καλλιώρας συν τους Ζερβός Δημήτρης και Νόντης Δημήτρης. Οι Κοντός Σταύρος και Καρούνης Δημήτρης θα συμμετάσχουν στην κατηγορία DD2, μαζί με τους γνωστούς ύποπτους Καλέση και Βασιλέρη.

Μετά το τέλος του PICK θα είμαστε και πάλι εδώ, για να δούμε τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους και καλή διασκέδαση στους θεατές.

*Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Αλεξιάδη για την πολύτιμη βοήθειά του.