[vc_row][vc_column][vc_column_text]Η Volvo παρουσίασε το νέο XC90, ένα μοντέλο που όπως αναφέρει και η ίδια, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Σουηδική εταιρεία.

Το επταθέσιο SUV θα ενσωματώνει νέες τεχνολογίες στον τομέα των κινητήρων, προσφέροντας στον υποψήφιο αγοραστή έναν συνδυασμό ισχύος και οικονομίας καυσίμου. Επιπλέον, το XC90 διαθέτει υψηλά επίπεδα ασφάλειας, χάρη στα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα της εταιρείας.

Το design του XC90 ενσωματώνει τη νέα «εταιρική ταυτότητα» της Volvo, η οποία μεταφράζεται σε έναν καινούριο σχεδιασμό της μάσκας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα ακολουθήσει αυτό το σχεδιαστικό μονοπάτι, προδιαθέτοντάς μας για την όψη και των άλλων μελλοντικών μοντέλων της Volvo.
Κάποια επιπλέον στοιχεία που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου είναι το μακρύτερο καπό και τα εντελώς καινούρια πίσω φώτα.

Ο αντιπρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος της Volvo, Thomas Ingenlath, είπε για την όψη του XC90:

“Η συνολική εικόνα, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού του αυτοκινήτου, συνδέεται ισχυρά με τον Σουηδικό τρόπο ζωής: ο άπλετος χώρος, η εξύμνηση του φωτός και η επικέντρωση στην ευημερία”
Περνώντας στο εσωτερικό, ο υποψήφιος αγοραστής θα καταλάβει γρήγορα ότι βρίσκεται μέσα στην πιο πολυτελή καμπίνα που έχει φτιάξει ποτέ η Volvo.

Η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα αποτελεί ένα από τα highlights του εσωτερικού, και προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με το αυτοκίνητό του πρακτικά χωρίς τη χρήση κουμπιών.

Επιπλέον, στο μινιμαλιστικού σχεδιασμού σαλόνι του XC90 συναντώνται υλικά που ενισχύουν την αίσθηση της πολυτέλειας, όπως το μαλακό δέρμα, το ξύλο με χειροποίητες λεπτομέρειες και ο επιλογέας από κρύσταλλο της Orrefors.

Σχετικά με τους χώρους του εσωτερικού, η Volvo αναφέρει πως τα επαναστατικού σχεδιασμού καθίσματα αυξάνουν την έκταση που έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες της δεύτερης και της τρίτης σειράς. Μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση ανθρώπους των οποίων το ύψος δε ξεπερνά τα 1.70m.

Στον τομέα των κινητήρων, η Volvo υπόσχεται στον υποψήφιο αγοραστή υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση.

Το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με μια σειρά 2λιτρων τετρακύλινδρων μηχανικών συνόλων, ενώ η κορυφαία έκδοση, XC90 Twin Engine, θα αποδίδει περίπου 400 ίππους, με τη βοήθεια της υπερτροφοδότησης και ενός ηλεκτροκινητήρα.

Επιπλέον, οι άνθρωποι της Volvo έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα της ασφάλειας. Το XC90 διαθέτει πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων, τα οποία είναι έτοιμα να δηλώσουν το παρόν σε τυχόν δύσκολες καταστάσεις.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το run-off road protection (σύστημα προστασίας σε περίπτωση που το όχημα βγει από το δρόμο) και το brake at intersection (φρενάρισμα στις διασταυρώσεις).

Διαβάστε επίσης: Τίτλοι τέλους για το Volvo XC90

[inpost_nivo slide_width=”545″ slide_height=”380″ thumb_width=”109″ thumb_height=”75″ post_id=”14817″ skin=”light” transition_effect=”fade” transition_speed=”10″ autoslide=”15000″ control_nav=”1″ control_nav_thumbs=”1″ direction_nav=”0″ direction_nav_hide=”0″ controlNavThumbs=”1″ random_start=”0″ pause_on_hover=”1″ show_description=”0″ box_rows=”4″ box_cols=”8″ slices=”15″ start_slide=”0″ id=”” random=”0″ group=”0″ show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” type=”nivo”][/inpost_nivo][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]