Οι αγώνες karting εκτός συνόρων και οι μελλοντικοί αστέρες της F1

To karting είναι πάντοτε το πρώτο βήμα για τους οδηγούς που φτάνουν στη Formula 1 και όχι μόνο.

Πρώτα απ’ όλα ας δούμε τις κατηγορίες και τα πρωταθλήματα, ενώ αργότερα θα δούμε ποιοι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν, με πολλά από αυτά τα ονόματα να μην αποκλείεται να μας απασχολούν στο μέλλον.

Καταρχήν, σε όλα τα πρωταθλήματα, υπάρχουν δύο ξεχωριστές κατηγορίες, η KF, στην οποία τα καρτ είναι αυτόματα και η κατηγορία ΚΖ, στην οποία τα καρτ είναι εξατάχυτα. Στην Ευρώπη υπάρχουν 2 πρωταθλήματα, το WSK Euro Series και το CIK-FIA European Championship. Και τα δύο πρωταθλήματα, τα οποία έχουν 4 γύρους, έχουν ολοκληρωθεί. Ύστερα έχουμε και δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, το WSK Master Series και το CIK-FIA World Championship, το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στην κατηγορία KF του WSK Euro Series, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Dorian Boccolacci, με μια αρκετά μεγάλη διαφορά από τον Niklas Nielsen. Στην κατηγορία KZ1, πρωταθλητής με πολύ καλή απόδοση βγήκε ο Max Verstappen με σασί της CRG και κινητήρα TM, γιος του πρώην οδηγού στη Formula 1, Jos. Δεύτερος ήταν ο Benjamin Hanley, με τον Jonathan Thonon τρίτο. Άλλοι οδηγοί που ξεχώρισαν ήταν οι de Conto, Pex, Lammers, Ardrigo και Fore.

Στο πρωτάθλημα WSK Μaster Series και την κατηγορία KF, πρωταθλητής, όπως και στο WSK Euro Series, ήταν ο Dorian Boccolacci με Energy/TM, με τον Ben Barnicoat στη δεύτερη θέση, με μεγάλη διαφορά από τον Boccolacci. Στην κατηγορία KZ2 πρωταθλητής ήταν και πάλι ο Max Verstappen με CRG/TM. Ηanley, Negro και Leclerc είναι δεύτερος, τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα.

Το πρωτάθλημα CIK-FIA European Championship έχει ουσιαστικά χωριστεί στα δύο, με τον πρώτο και τρίτο γύρο να γίνονται μόνο στην κατηγορία KZ, με την κατηγορία KF να τρέχει στον δεύτερο και τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που στις δύο κατηγορίες μπορεί να συναντήσουμε τα ίδια ονόματα. Έτσι λοιπόν, στην κατηγορία ΚF πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Max Verstappen, μπροστά από Moinealt, Sorensen και Basz, που ήταν ισόβαθμοι στη δεύτερη θέση. Η κατηγορία ΚΖ είχε για άλλη μία φορά πρωταθλητή τον Max Verstappen με CRG/TM. Από τη δεύτερη θέση και πίσω είχαμε τους Ardigo, Abbase, Thonon, Lammers και Leclerc.

Όπως μπορείτε να δείτε, προς το παρόν κυρίαρχος είναι ο Max Verstappen. Θα μπορέσει ο Ολλανδός να συνεχίσει και να φτάσει στη Formula 1; O Dorian Boccolacci είναι επίσης δυνατός, αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει; Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν με την πάροδο των χρόνων, μέσα από το F1 GRIP.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο μας, Νίκο Αλεξιάδη, για την πολύτιμη βοήθειά του σε αυτό το άρθρο.