Η FIA δημιουργεί Επιτροπή Γυναικών και Μηχανοκίνητου Αθλητισιμού

Γράφει: AUTO GRIP

Η FIA δημιουργεί Επιτροπή Γυναικών και Μηχανοκίνητου Αθλητισιμού

fia_7

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε γυναίκες που να εμπλέκονται ενεργά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από τη Michèle Mouton στα rallies και τη Lella Lombardi στην F1 ως την Danica Patrick στα Indy Cars, αρκετές γυναίκες έχουν προσπαθήσει να αφήσουν το στίγμα τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ενώ ο μηχανοκίνητος αθλητισμός (μαζί με την ιππασία…) είναι από τα λίγα σπορ στον κόσμο που δεν κάνουν επισήμως διακρίσεις σε κατηγορίες με βάση το φύλο, σίγουρα το περιβάλλον δεν προωθεί ιδιαίτερα τη γυναικεία συμμετοχή. Η FIA ιδρύει πλέον την Επιτροπή Γυναίκες και Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (Women & Motor Sport – WMS) για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στο χώρο.

“Η FIA σε όλο τον κόσμο αποτελείται από άνδρες και γυναίκες και ο καθένας έχει ισότιμο ρόλο να παίξει στο σπορ. Όπως πολλές διεθνείς ομοσπονδίες, θα υποστηρίξουμε, θα προωθήσουμε και θα βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η συμμετοχή των γυναικών στο μηχανικίνητο αθλητισμό ώστε να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα”, είπε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FIA, Jean Todt.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι η Michèle Mouton, γνωστή από την πετυχημένη θητεία της στα Rallies (2η στο πρωτάθλημα του 1982 και νικητής σε 4 αγώνες). Η ίδια δήλωσε:

“Οι γυναίκες έχουν ήδη τη θέση τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και το έχουν αποδείξει. Αλλά για πολλά χρόνια οι άνθρωποι με ρωτάνε γιατί δεν έχει υπάρξει γυναίκα να ακολουθήσει τα βήματά μου. Ελπίζω πραγματικά η Επιτροπή να βοηθήσει στην απάντηση αυτής της ερώτησης και να προσελκύσουμε και να υποστηρίξουμε γυναίκες σε όλα τα πεδία του σπορ.”

Στην Επιτροπή συμμετέχουν γυναίκες από διάφορες χώρες και οργανισμούς.

SHARE THIS