Η Renault-Nissan Alliance και η Daimler AG ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους, με την από κοινού εξέλιξη premium compact οχημάτων των Infiniti και Mercedes και την παραγωγή τους σε νέο εργοστάσιο στο Μεξικό.

Το νέο εργοστάσιο θα χτιστεί παραπλεύρως υπάρχουσας εγκατάστασης της Nissan και στην τελική του φάση θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων ετησίως. Η έναρξη θα γίνει το 2017 με τα μοντέλα της Infiniti, ενώ θα ακολουθήσουν εκείνα της Mercedes ένα χρόνο αργότερα.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται στο 1 δις ευρώ, με το κόστος να μοιράζεται ανάμεσα στις Nissan και Daimler. Αναμένεται ότι μέχρι το 2021 θα έχουν δημιουργηθεί 5.700 θέσεις εργασίας.

Η συνεργασία των δύο πλευρών μετράει ήδη τέσσερα χρόνια. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 με τρία κεντρικά projects που αφορούσαν την Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ πλέον ο αριθμός τους έχει φτάσει τα δώδεκα και η συνεργασία έχει επεκταθεί σε Αμερική και Ιαπωνία.

Μόλις πρόσφατα ξεκίνησε η παραγωγή τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων στο Tennessee των ΗΠΑ, για τις C-Class και τη σειρά Q50, ενώ σύντομα αναμένεται η έναρξη της πώλησης των νέων Twingo και Smart, που εξελίχθηκαν από κοινού πάνω στην ίδια πλατφόρμα.