Το μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα της BMW έχει σίγουρα προκαλέσει αίσθηση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η σχεδίαση του εσωτερικού του, κάτι που αναγνωρίστηκε και από σχετική ψηφοφορία στα πλαίσια της έκθεσης Automotive Interiors Expo στην Στουτγάρδη.

Η κριτική επιτροπή βράβευσε το i3 με τον τίτλο του Production Interior Vehicle Design of the Year, συνεκτιμώντας το σχεδιασμό, την επιλογή υλικών που σέβονται το περιβάλλον και την ευρυχωρία που παρέχεται στους επιβάτες.

Το 25% των πλαστικών του εσωτερικού προέρχεται από ανακύκλωση. Το ίδιο ισχύει και για τα υφάσματα των καθισμάτων, ενώ στην περίπτωση που οι επενδύσεις είναι δερμάτινες, η βαφή τους έχει γίνει με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας εκχύλισμα από φύλλα ελιάς. Αντίστοιχα τα ξύλινα ενθέματα προέρχονται από πιστοποιημένες καλλιέργειες ευκαλύπτου.

Χαλιά, μοκέτες και η επένδυση της οροφής είναι προϊόντα βιώσιμης διαδικασίας παραγωγής, ενώ τα εσωτερικά panels των θυρών είναι κατασκευασμένα από ίνες του φυτού Κενάφ (συγγενές του βαμβακιού, της μπάμιας και του ιβίσκου), η καλλιέργεια του οποίου μπορεί να εκμεταλλευτεί με δεκάδες τρόπους (ύφασμα, χαρτί, λάδι, μονωτικά υλικά κτλ).

[inpost_nivo slide_width=”545″ slide_height=”390″ thumb_width=”109″ thumb_height=”75″ post_id=”2208″ skin=”light” transition_effect=”fade” transition_speed=”600″ autoslide=”5000″ control_nav=”1″ control_nav_thumbs=”1″ direction_nav=”0″ direction_nav_hide=”1″ controlNavThumbs=”1″ random_start=”0″ pause_on_hover=”1″ show_description=”1″ box_rows=”4″ box_cols=”8″ slices=”15″ start_slide=”0″ id=”” random=”0″ group=”0″ show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” type=”nivo” sc_id=”sc1404134258004″]