Αποκαλυπτική τηλεμετρία Hamilton vs Button για τις επιλογές τους

Ο Lewis Hamilton δημοσίευσε τμήμα της τηλεμετρίας που δείχνει τις διαφορές των επιλογών μεταξύ του ίδιου και του Jenson Button στα δοκιμαστικά του Spa

Αποκαλυπτικό το δελτίο τηλεμετρίας που ανέβασε ο Lewis Hamilton στο twitter του. Η διακεκομμένη γραμμή είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτόν και τον Button. Κάθε φορά που πηγαίνει προς τα πάνω, σημαίνει ότι ο Lewis κερδίζει χρόνο, ενώ η “κατηφόρα” σημαίνει απώλεια. Οι δύο “κατηφόρες” είναι οι δύο μεγάλες ευθείες, μία μετά την Eau Rouge (Kemmel straight) και η άλλη (σειρά ευθειών και ανοιχτών στροφών) μεταξύ Stavelot και Bus Stop.

Ο Lewis χθες είχε ανεβάσει ένα tweet που αναφερόταν στη νέα πίσω πτέρυγα του Button και την παλιά δικιά του, λέγοντας πως η απόφαση τελικά δεν ευδοκίμησε και υπήρχε απώλεια 0.4 δευτερολέπτων στις ευθείες. Η παραπάνω εικόνα αποδεικνύει του λόγου το αληθές, όμως σημαίνει κιόλας πως στον αγώνα τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά. Εκτός από τα σημεία φρεναρίσματος που κερδίζει αρκετά (φαίνεται απότομη άνοδος στη “διακεκομμένη” γραμμή) είναι εμφανές πως στα σημεία που απαιτείται καλύτερη πρόσφυση υπάρχει πλεονέκτημα για τον Lewis. Όλο το δεύτερο κομμάτι πρακτικά είναι “δικό του”, όμως η απώλεια των ευθειών δεν αντισταθμίζεται εύκολα. Βέβαια, στον αγώνα που υπάρχουν μάχες η τελική είναι ίσως πιό σημαντική, όμως δεν γνωρίζουμε πώς αυτή η συμπεριφορά θα επηρεάσει την φθορά των ελαστικών.

Για εμάς είναι πάντα πολύ ευχάριστο να διαρρέουν τέτοια έγγραφα από τους ανθρώπους της F1, καθώς βοηθούν στην καλύτερη κατανόησητου σπορ και των λεπτομερειών του.

(η φωτό από http://instagram.com/p/PETRF0r08G/)