Ο Sebastian Vettel είχε έναν άκρως απογοητευτικό αγώνα στο Hockenheim, αφού μία διαφαινόμενη νίκη χάθηκε από ένα λάθος του.

Ο Γερμανός ξεκίνησε από την pole και βρέθηκε πρώτος κατά το πρώτο κομμάτι του αγώνα. Αν και έχασε την πρωτοπορία για λίγο από τον Kimi Raikkonen, που ήταν σε διαφορετική στρατηγική, η Ferrari έδωσε στο Φινλανδό την εντολή να αφήσει τον Vettel να περάσει.

Ο Vettel στη συνέχεια οδήγησε τον αγώνα μέχρι τον 52ο γύρο από τους 68, όταν είχε το ατύχημα στο στάδιο. Η βροχή είχε κάνει δύσκολη την κατάσταση στην πίστα και οι περισσότεροι οδηγοί έμειναν στην πίστα με στεγνά ελαστικά. Αν και είδαμε μερικές εξόδους, ο οδηγός της Ferrari ήταν ο μόνος που είχε ατύχημα.

Το λάθος αυτό έδωσε την πρωτοπορία -αρχικά- στον Bottas και μετέπειτα στο Hamilton, μετά το pitstop του Φινλανδού. Ο Hamilton κέρδισε τον αγώνα και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, με διαφορά 18 βαθμών.

O μέχρι πρότινος επικεφαλής της βαθμολογίας δήλωσε:

Βρέθηκα στην μπαριέρα και συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να βγω από εκεί, επομένως πως το ξεπερνάς;

Δε νομίζω πως ήταν μεγάλο το λάθος, αλλά είχε μεγάλες συνέπειες επειδή εγκαταλείψαμε. Αλλά δε θα χάσω τον ύπνο μου επειδή έκανα λάθος. Είναι απογοητευτικό γιατί μέχρι τότε όλα ήταν όμορφα. Δε χρειαζόμασταν τη βροχή.

Παρά την άσχημη κατάληξη στο Grand Prix, ο Vettel σημείωσε τα θετικά στοιχεία του τριημέρου:

Έχουμε ένα δυνατό μονοθέσιο, οπότε μπορούμε να είμαστε άνετοι, πιο άνετοι από οποιονδήποτε άλλο. Ήταν ένα πολύ θετικό Σαββατοκύριακο και ακολούθησε μία από αυτές τις στιγμές, το λάθος μου. Απολογούμαι στην ομάδα, έκαναν τα πάντα σωστά και ο αγώνας ήταν στα χέρια μου. Μικρό λάθος, μεγάλη απογοήτευση.