Ο Vettel είχε μιλήσει πριν τον αγώνα της Κυριακής στη Μαλαισία για την πιθανότητα νίκης, όμως ερχόμενος στην Κίνα δεν φαίνεται το ίδιο αισιόδοξος.

Ο Γερμανός επισημαίνει πως οι συνθήκες στη Μαλαισία βοήθησαν τη Ferrari να είναι ανταγωνιστική και πως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να πιστοποιήσουμε ότι η scuderia μπορεί να κοντράρει σταθερά τις πανίσχυρες Mercedes:

Έχουμε κάνει μόλις δύο αγώνες, νομίζω θέλεις καναδυό ακόμα για να καταλάβεις που βρίσκεσαι. Θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι είμαατε σταθερά η ομάδα ακριβώς πίσω από τη Mercedes. Αυτό σημαίνει ότι μένουμε μπροστά από άλλες ομάδες σαν τη Williams και τη Red Bull και όχι μόνο για ένα-δυο αγώνες, αλλά για όλη τη χρονιά. Όταν το έχουμε σιγουρέψει, ο στόχος είναι να μειώνουμε όλο και περισσότερο τη διαφορά με τη Mercedes.

Δεν πιστεύω ότι η Mercedes οπισθοχώρησε. Ήταν ωραίο που ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί, αλλά κάποιες καταστάσεις απλά ήρθαν και μας ευνόησαν. Είμαστε ρεαλιστές όσον αφορά στο που βρισκόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε και οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει. Καταφέραμε να κάνουμε καλή δουλειά στη Μαλαισία, αλλά για εδώ και τους επόμενους αγώνες θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το τι μπορούμε να πετύχουμε.

Οι θερμοκρασίες στην Κίνα αναμένονται να είναι χαμηλότερες σε σχέση με τη Μαλαισία, κάτι που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τη Mercedes να εκμεταλλευτεί τη διαφορά της από τη Ferrari, καθώς η αδυναμία της στη διαχείριση των ελαστικών δεν θα αναδειχθεί τόσο πολύ.