Η εξαιρετική επίδοση του Vettel στις κατατακτήριες της Μαλαισίας δίνει ελπίδες για τον αγώνα της Κυριακής στη Scuderia.

Ο Γερμανός κατάφερε να μπει ανάμεσα στις δύο Mercedes, εκμεταλλευόμενος το στραβοπάτημα του Rosberg και λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη της pole, αλλά ο πρώτος γύρος του Hamilton αποδείχθηκε υπερβολικά καλός για να σπάσει. Ο Seb σκέφτεται για τον αυριανό αγώνα:

Νομίζω ναι, μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά εξαρτάται από πολλά πράγματα που δεν μπορώ να σας πω τώρα. Όπως είδαμε σήμερα, αν η βροχή έρθει την κατάλληλη στιγμή για σένα μπορεί να είναι καλό ή όχι. Ο ρυθμός αγώνα μας μοιάζει καλός, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η Mercedes έχει ένα πλεονέκτημα που δεν εξαφανίστηκε απλά. Ακόμα είναι εκεί, οπότε πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς και θα δούμε τι θα γίνει.

Έχουμε ένα καλό μονοθέσιο έτσι κι αλλιώς. Νομίζω είχαμε καλή Παρασκευή (σ.σ. ελεύθερες δοκιμές) και δουλέψαμε αρκετά μετά. Προφανώς πρέπει τώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ετοιμαστούμε για τον αγώνα. Δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε τα μονοθέσια (σ.σ. να κάνουμε αλλαγές) αλλή η ισορροπία ήταν αρκετά καλή για τις κατατακτήριες και την Παρασκευή όλα ήταν καλά. Θα προσέχουμε τα ελαστικά και ξέρω ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος για τα ελαστικά και ποτέ δεν ξέρεις με τη βροχή. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα και θα ανακατέψει τα πράγματα. Από εκεί που ξεκινάμε νομίζω ότι έχουμε μια καλή πιθανότητα να πάμε καλά αύριο και μπορούμε να βρεθούμε σε θέση να πετύχουμε το οτιδήποτε.

Ο Kimi Raikkonen, ενώ εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση στη Μαλαισία μέχρι στιγμής, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την καλή φόρμα της Ferrari στο βρεγμένο της Μαλαισίας και λόγω κακού συγχρονισμού έμεινε εκτός τρίτης περιόδου και 10άδας. Ξεκινάει αύριο από την 11η θέση.