Ο Sebastian Vettel τερμάτισε δεύτερος στο Βελγικό Grand Prix, ένα αποτέλεσμα που του αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Γερμανός εκκίνησε δεύτερος και στον πρώτο γύρο έκανε μία απόπειρα για να ανέβει στην κορυφή, χωρίς επιτυχία. Στη συνέχεια του αγώνα έμεινε κοντά στο Lewis Hamilton, όμως δεν κατάφερε να πλησιάσει αρκετά για να δώσει τη μάχη με το Bρετανό.

Η μεγάλη του ευκαιρία παρουσιάστηκε όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Με 14 γύρους για το τέλος του αγώνα, σχεδόν όλοι οι οδηγοί έκαναν αλλαγή ελαστικών. Ο Vettel επέλεξε ultra soft ελαστικά, όμως η Mercedes δεν είχε κάποιο άλλο διαθέσιμο σετ αυτής της γόμας και έβαλε στα μονοθέσιά της τη μαλακή.

Στην επανεκκίνηση ο Vettel έκανε μία απόπειρα να προσπεράσει, όμως δε τα κατάφερε. Μετά τον αγώνα, σχολίασε τις εξελίξεις μιλώντας στη Lee McKenzie του Channel 4:

Ήταν δύσκολη η κατάσταση στο τέλος. Είχα προφανώς ένα πλεονέκτημα με τα πιο μαλακά ελαστικά. Αν το ξαναέκανα, μάλλον θα άλλαζα κάποια πράγματα.

Η επανεκκίνησή μου ήταν μάλλον υπερβολικά καλή, όπως και η πρώτη στροφή. Βρεθήκαμε αρκετά κοντά και προσπάθησα να ανοίξω λίγο τη διαφορά, αλλά είχαμε πιο χαμηλή τελική ταχύτητα. Διακινδυνεύσαμε, γιατί αν την ανοίγαμε πολύ θα ήταν χαζό, γιατί δε θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε κοντά του και θα έλεγε ο κόσμος «Γιατί στο διάολο σήκωσε το πόδι από το γκάζι;»! Αν είσαι πολύ κοντά, όπως συνέβη, πρέπει να αφήσεις λίγο το γκάζι στην κορυφή της Raidillon και να βγεις από το slipstream. Είχα ένα μικρό πλεονέκτημα σε ταχύτητα, αλλιώς δε θα έκανα κίνηση, αλλά βγαίνοντας από το slipstream το έχασα.

Δεν μπορούσα να κάνω κάτι μετά, θύμωσα και εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να μείνω κοντά, αλλά ήταν δύσκολο να ακολουθήσω και να μείνω κολλημένος. Δεν ήταν δυνατό να τον πλησιάσω στο μεσαίο κομμάτι του γύρου, γλιστρούσα αρκετά. Μετά το pitstop το μονοθέσιο βελτιώθηκε. Ήταν ήδη καλό, αλλά έκανε μεγάλο βήμα.

Συνολικά, ήταν ένας διασκεδαστικός αγώνας, αν και θα ήθελα πολύ να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δόθηκε. Σίγουρα μάθαμε κάι για το μέλλον.