Το halo μπορεί να σώσει ζωές σύμφωνα με τον Sebastian Vettel o οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του φαίνεται να τίθεται υπέρ του νέου συστήματος, το οποίο θα βοηθήσει στην προστασία των οδηγών, ενώ ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε και για την αισθητική του νέου συστήματος.

Συμφωνώ πως δεν είναι πολύ ωραίο, δεν είναι η εικόνα που συνήθισες να βλέπεις στην F1.
Αλλά αν αυτό βοηθήσει στο να αυξηθεί η ασφάλεια και βοηθήσει στο να σωθούν ζωές, θα υπήρχαν τουλάχιστον 2 οδηγοί που θα ήταν ακόμα ζωντανοί – ο Henry Surtees και ο Justin Wilson – αν είχαμε αυτόν τον τύπο συστήματος.
Μπορεί να είναι άσχημο αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν έχουμε αυτά τα δύο παιδιά μαζί μας πια.

Ενώ μίλησε και για το θέμα της ορατότητας στηρίζοντας την άποψη του teammate του, Kimi Raikkonen ο οποίος είχε δηλώσει πως η ορατότητα με το νέο σύστημα είναι «Ok».

Μπορείς να δεις ότι χρειάζεσαι να δεις. Μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα σε θέμα αισθητικής και το πόσο ορατό είναι στην δρόμο σου. Το δοκίμασα επίσης και στον προσομοιωτή και νομίζω πως θα δούμε εξελίξεις σε αυτό πολύ σύντομα.

Από την άλλη πλευρά ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton, ελπίζει πως το νέο σύστημα θα είναι προαιρετικό:

Αν πρόκειται να έρθει ελπίζω να έχουμε την επιλογή να το χρησιμοποιήσουμε ή όχι επειδή δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω.

Γελώντας ο Βρετανός πρόσθεσε:

Δεν πρόκειται να έχω αυτό το πράγμα στο αυτοκίνητό μου.

Eνώ αναφέρθηκε και στα ρίσκα και τους κινδύνους που υπάρχουν στην F1:

Όταν μπαίνω στο μονοθέσιο ξέρω πως υπάρχει ορισμένος κίνδυνος και η ασφάλεια είναι σίγουρα ένα πολύ, πολύ σημαντικό θέμα. Πρέπει να αποφασίσεις πόσο ρίσκο πρόκειται να λάβεις. Θα προτιμούσα να οδηγώ χωρίς αυτό.