Καθώς το οδηγικό δίδυμο επιβεβαιώθηκε και στην Alfa Romeo Sauber F1 Team, η μοναδική ανοιχτή θέση στο grid για το 2018, είναι αυτή που άφησε ο Felipe Massa φεύγοντας από τη Williams.

Μεγάλο φαβορί για να την κερδίσει παραμένει ο Πολωνός, Robert Kubica που ενδέχεται να κάνει την επιστροφή του στη Formula 1 μετά από 7 χρόνια. Το σοβαρό ατύχημα που είχε στις αρχές του 2011 σε αγώνα Ράλι, ήταν αυτό που τον κράτησε εκτός του αθλήματος για τόσα χρόνια. Το Δεκέμβριο θα μπει στα τριάντα τρία του και δηλώνει πιο έτοιμος από ποτέ για να επιστρέψει στις πίστες, κάτι που τόσο ανυπομονεί να κάνει εδώ και 7 χρόνια. Οδηγοί που τον έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν, όπως και ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastian Vettel, αμφισβητεί την ορθότητα της επιστροφής του λέγοντας:

Πιστεύω πως αυτό που του συνέβη τότε ήταν τραγικό. Τότε ήταν υποψήφιος ώστε να πάρει στο μέλλον το Πρωτάθλημα. Δεν καταλαβαίνω την απόφαση του να πιέσει τον εαυτό του για να επιστρέψει. Γιατί δεν το δοκίμασε νωρίτερα; Για αυτόν λογικά η επιστροφή θα είναι κάτι καλό.  Από την άλλη όμως, είναι κρίμα για ένα νεαρό οδηγό να χάσει θέση στο grid  εξαιτίας του Robert.

Μέσα στους νέους οδηγούς που είναι υποψήφιοι για να αντικαταστήσουν τον Massa περιλαμβάνονται οι Daniil Kvyat, Pascal Wehrlein και Sergey Sirotkin. Όλοι τους κατά μία δεκαετία και παραπάνω νεότεροι του Kubica.

Ο Robert μετά από τις δοκιμές στο Abu Dhabi, στα πλαίσια του Autosport Awards στο Λονδίνο εξήγησε καλύτερα ποια είναι η σωματική του κατάσταση δίνοντας και μια έμμεση απάντηση στον Sebastian Vettel:

Για να σας πω την αλήθεια, στην κανονική μου ζωή έχω περισσότερους περιορισμούς στο χέρι μου από ότι έχω μέσα στο cockpit. Μπορώ να οδηγήσω κατά 90% όπως οδηγούσα στο παρελθόν. Η φυσική μου κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν παλιότερα. Τώρα δουλεύω πολύ πιο σκληρά και η ηλικία μου δε με βοηθά. Έπρεπε απλά να μάθω να ζω με τον τραυματισμό μου, ώστε να μπορέσω να ξαναμπώ σε μονοθέσιο της Formula 1. Τα αποτελέσματα που είδα και εγώ ο ίδιος αργότερα με εξέπληξαν θετικά.

Μένει πλέον να δούμε αν θα πάρουν αυτό το ρίσκο oι Robert Kubica και Williams, ώστε ο δημοφιλής οδηγός να επιστρέψει από τον Ιανουάριο στο grid μετά από 7 χρόνια. Εσείς συμφωνείτε με την άποψη του Vettel; Να δοθεί η θέση σε κάποιο νεαρό οδηγό ή θα θέλατε να δείτε τον Kubica να επιστρέφει στη Formula 1; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!