#Δυστυχώς έπειτα από το ατύχημα του Jules Bianchi κατά τη διάρκεια του Ιαπωνικού GP, λίγοι είναι αυτοί που θα λησμονούν τα στατιστικά που προέκυψαν από τον συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως ο Γαλλος στο τέλος του 13ου γύρου πέρασε την γραμμή του τερματισμού όντας στην 4η θέση, πράγμα το οποίο αποτελεί ρεκόρ για την Marussia!

# Ασταμάτητος ο Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να σημειώνει την 3η διαδοχική νίκη του και να φτάνει τις 8 συνολικά μέσα σε μια χρονιά.

# Πλέον είναι πολύ κοντά ώστε να ξεπεράσει στη σχετική λίστα τον Mansell ο οποίος είχε 9 νίκες το ’92. Το ρεκόρ βέβαια κρατάνε οι Schumacher και Vettel με 13.

# H Suzuka είναι 20η διαφορετική πίστα στην οποία κερδίζει ο Hamilton, όσες έχει και ο Vettel. Στην κορυφή βρίσκεται ο Schumacher με νίκες σε 23 διαφορετικές πίστες.

# 7ο συνεχόμενο GP όπου μονοθέσιο της Mercedes σημειώνει ταχύτερο γύρο αγώνα.

# O Rosberg έγινε ο 1ος πιλότος στην ιστορία της F1 που σημειώνει 8 φορές την 2η θέση μέσα σε μια χρονιά.

# Το σερί της Ferrari με την συνεχόμενη παρουσία στους βαθμούς έλαβε τέλος. Η Scuderia έτρεχε αυτό το σερί για πάνω από 4 χρόνια, μετρώντας συνολικά 81 GP. Τελευταία φορά που δεν βαθμολογήθηκαν ήταν στο Silverstone το ’10.

# Από το 2006 είχε ο Alonso να εγκαταλείψει δυο φορές από μηχανικά προβλήματα.

# 1η φορά που ο Vettel τερματίζει για το 2ο συνεχόμενο αγώνα μπροστά από τον Ricciardo.

# Χωρίς αμφιβολία ο Marcus Ericsson είχε την πιο δυνατή του παρουσία μέχρι τώρα, καθώς κατάφερε σε κατατακτήριες και αγώνα να είναι ταχύτερος από τον Kobayashi, αλλά και από τις δυο Marussia.