Ενδιαφέροντα στατιστικά προέκυψαν και στον 9ο αγώνα της χρονιάς.

#27η νίκη συνολικά για τον Hamilton, πιάνοντας στη σχετική κατάταξη τον Sir Jackie Stewart. Ταυτόχρονα αυτή ήταν η 5η νίκη του για το 2014, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ νικών που είχε μέσα σε μια χρονιά από το 2008.

# Αυτή ήταν η 2η εντός έδρας νίκη για τον Hamilton. Η 1η ήρθε το 2008 και μάλιστα την ίδια ημερομηνία, 6 Ιουλίου!

# Παράλληλα η νίκη αυτή ήρθε από την 6η θέση, η οποία είναι και η χαμηλότερη όπου ο Hamilton έχει κερδίσει αγώνα. Μέχρι πρότινος ήταν η 4η θέση στην οποία είχε κερδίσει στο Silvestone το ’08 και στην Ουγγαρία το ’09.

# Από το μακρινό 1978 είχαμε να δούμε πιλότο σε Βρετανικό GP να κερδίζει από τόσο χαμηλή θέση. Εκείνη την χρονιά βέβαια ο αγώνας ήταν στο Brands Hatch και η νίκη του Carlos Reutemann είχε έρθει από την 8η θέση.

# 4ο συνεχόμενο GP, που ο Hamilton χάνει από team mate του σε qual. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο.

# Τέλος στο σερί με τα 8 βάθρα για τον Nico Rosberg. Tέλος επίσης και το σερί με 17 GP στους βαθμούς για τον Γερμανό.

# Ο Alonso πλέον είναι ο μόνος που έχει ολοκληρώσει όλους τους γύρους μέχρι τώρα και επίσης έχει βαθμολογηθεί σε όλους, όπως και ο Hulkenberg.

# Aπό το 2010 στην Μαλαισία είχαμε να δούμε τις Ferrari εκτός από το Q1. Αντίστοιχες καιρικές συνθήκες είχαμε και τότε, ενώ ο Alonso είχε να μείνει εκτός Q3, από πέρυσι στο Abu Dhabi.

# Αξίζει να σημειωθεί πως εγκατάλειψη από μονοθέσιο Ferrari στο Silverstone, είχε να συμβεί από το 2000 με τον Barrichello!

# Σιγκαπούρη το 2009, η τελευταία φορά που είδαμε το TOP 10 του grid χωρίς κανένα μονοθέσιο με κινητήρα Ferrari.

# 15 συμμετοχές στο Silverstone για τον Button χωρίς κανένα βάθρο. Είναι η 3η φορά που ο Βρετανός φτάνει κοντά (4η θέση).

# 200 συμμετοχές σε GP για τον Μassa. Tα 150 είχε συμπληρώσει το ’11 στην Ινδία, ενώ τα 100 στο Βέλγιο το ’08 το οποίο και είχε κερδίσει.

# Πέρυσι τον Απρίλιο στο Μπαχρέιν, η τελευταία φορά που είδαμε και τις δυο Force India στο 3ο σκέλος των κατατακτήριων.

# 8.126 ημέρες πέρασαν από την τελευταία γυναικεία παρουσία σε GP. Giovanna Amati στις κατατακτήριες του Βραζιλιάνικου GP.